Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

23 millió a védett szegedi épületek felújítására

Hamarosan kiírja az önkormányzat a helyi védelem alatt álló épületek felújítására szolgáló pályázatot.
Az idei lesz a 11. alkalom. Sz. Fehér Éva városi főépítésztől megtudtuk, a tavalyi 10,8 millió forintból 5 épület egy része újult meg, kettő már korábban megkezdett renoválás folytatása volt. Ennek köszönhetően újul meg a zsinagógával szemközti két szocreál tömb.

Idén jelentősen emelkedik a keretösszeg: 23 millió forint áll rendelkezésre. A bírálóbizottság elsősorban azokat a pályázatokat támogatja, amelyek frekventált környezetből érkeznek, vagy az épület olyan értéket képvisel. Olyan munkákra lehet pénzt kérni, amelyek közterületről látható épületrészt érintenek, így lehet például egy végfalra is költeni.

Ezek tervezését vagy kivitelezését 50 százalékkal segíti a város, nyílászárók felújítását pedig a költségek kétharmadával. Érdemes a munkálatokat technológiai sorrendben ütemezni, erre a főépítész kiemelt egy jó példát: a Jósika utca 29. alatti sarokházat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a vásárlós vasárnaptól

A nyugdíjasok és a pult mögött állók elfogadják, a gyerekesek és a dolgozók viszont tiltakoznak a kötelező vasárnapi zárva tartás ellen. Mi is vásároltunk. Tovább olvasom