Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

23 milliót kapnak a menesztett cégvezetők

Szeged - 22 millió 956 ezer forintot vesz még fel az a 13 önkormányzati cégvezető, akit pénteken várhatóan elbocsát a közgyűlés. Van, akinek béren kívüli juttatás is jár.
13 önkormányzati cég vezetőjét meneszti a városvezetés, ha a pénteki közgyűlés is megszavazza. Utánanéztünk, mennyi közpénzbe kerül az elbocsátásuk. Az a négy cégvezető, akinek alkalmatlanság miatt mond fel a város, a munka törvénykönyve szerint még egy hónapos felmondási idejét tölti november 25-étől. Erre az egy hónapra jár nekik bér és az éves béren kívüli juttatás arányos része.

Ezenkívül más nem illeti meg őket. Ilyen rendkívüli módon válik meg a városvezetés Nagy Ferenctől, az IKV Zrt. vezetőjétől. Az ingatlankezelő honlapja szerint az elnök-vezérigazgató havi bruttó 413 ezret keres, az igazgatósági elnökségért havi 99 ezret kap, és 840 ezer az éves cafeteriája. Tóth István Tibor SZKT-igazgató szintén bruttó 412 ezret kap, az ő éves cafeteriája 276 ezer. Erdei Péter piacigazgató havi fizetése bruttó 353 ezer, az éves béren kívüli juttatása 232 ezer. Miklós Péter SZINT-igazgató fizetése 319 ezer forint havonta.

Az a két igazgató, aki a saját kérésére közös megegyezéssel távozik, szintén nem kap juttatást. Károlyfalvi Zsolt sportigazgató az utolsó hónapjára is bruttó 390 ezer forintban és 5 ezer forint étkezési utalványban részesül, Pap Róbert nagybanipiac-igazgató pedig 363 ezret és 10 ezer étkezési utalványt kap.

A rendes, vagyis indoklás nélküli felmondással elküldött igazgatók egyéves keresetüket és cafeteriájukat kapják, illetve a megmaradt szabadságukat fizeti ki nekik a cégük. Ezt azoknál írja elő a jogszabály, akiknek legalább egy év lenne még hátra a mandátumukból. Mint ahogy az is előírás, hogy ennek a végkielégítésnek a 75 százalékát leadózzák. Zelena András, a városi tévé igazgatója bruttó 4 millió 236 ezret vesz fel – a cég honlapján látható adatok szerint – és 200 ezres cafeteriát.

Mihálffy Lajos Ritek-vezérigazgatót 3 millió 780 ezer forint éves bér, Pacza József Szeged Pólus-vezetőt 4 millió 416 ezer, Balogi Dániel Testamentum-igazgatót 3 millió 828 ezer és Licsicsányi Ilona városkép-igazgatót szintén 3 millió 828 ezer forint illeti meg egy évre.

Vajda Árpád IH-igazgató a „kakukktojás". Róla a döntés pénteki bejelentésekor Botka László polgármester úgy fogalmazott: a Fidesz–Jobbik-többség annyira belezavarodott az IH kifosztásába, amikor 250 millió forint kárt okoztak, hogy közben elfelejtették meghosszabbítani a szerződését. Így a mandátuma az idei év végéig tart, és neki is csak egy hónapnyi fizetés, vagyis bruttó 319 ezer forint jár.

A járandóságokat a szabadságok kiszámítása után a jövő héten fogják precízen kiszámolni a cégek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hálás a segítségért a Vári család

Lassan két hónap telt el azóta, hogy Mindszenten halálos áramütés érte a baksi Vári Olivért. Tovább olvasom