Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

242 határsértő Csongrád megyében 3 nap alatt- minden 5. gyerek

Csongrád megye - A legtöbben Ásotthalom és Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan bejutni a schengeni övezetbe.

242 határsértőt, köztük 53 gyermeket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrséggel együttműködve az elmúlt 3 napban. A legtöbben Ásotthalom és Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan bejutni a schengeni övezetbe.

Augusztus 22-én 19 órakor az ásotthalmi polgárőrség jelezte a rendőrség ügyeletére, hogy a település külterületén feltartóztattak 11 főt. A helyszínre érkező egyenruhások a 8 afgán, 1 iráni és 1 pakisztáni állampolgárt, valamint az őket segítő szerb állampolgárságú embercsempészt előállították. A martonosi férfi 200 euróért vállalta, hogy Szerbia területéről átvezeti Magyarországra a csoportot.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Ellene embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A legnagyobb számú csoportot szombat délután Röszke külterületén fogták el a rendőrök a röszkei polgárőrökkel együttműködve. A 21 koszovói és afgán állampolgár között 8 gyermek is volt - írta a police.hu.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult. - tudatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 15 éves ellopta, a másik megvette

Lezárt biciklit loptak el az Egyetem utcából. A tolvaj és az orgazda is rendőrkézen. 6 másik lopást ismert be. Tovább olvasom