Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

25 éves a Szegedért Alapítvány

Szeged - Negyedszázados jubileumát ünnepli jövőre a Szegedért Alapítvány, amelynek soros elnöke, Tajti Péter az ünnepi tervekről is beszélt lapunknak.
– 1989-ben Debreczeni Pál kezdeményezésére jött létre a Szegedért Alapítvány. Úgy látszik, azok az értékek és célok, amelyeket akkor megfogalmaztak elődeink, még mindig értékállók – mondja Tajti Péter, az alapítvány soros elnöke, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. általános vezérigazgatója. – A 25 éves létünk és az évforduló egyik kimagasló pontja lesz az a gálaműsor, amelyet 2014. március 12-én rendezünk a Szegedi Nemzeti Színházban. Az eseményt összekötjük a szegedi nagy árvíz 135 éves évfordulójára való megemlékezéssel.

Tajti Péter büszke arra, hogy a Szeged múzsája szobor köztéri alkotásként is látható. Fotó: Frank Yvette
Tajti Péter büszke arra, hogy a Szeged múzsája szobor köztéri alkotásként is látható. Fotó: Frank Yvette

Az alapítvány honlapján már közzétették a 25. jubileumi díjajánlási és pályázati támogatási felhívást. Minden évben négy díjat adnak át ünnepélyes keretek között: a 700 ezer forint támogatással járó fődíjat, valamint a tudományos, a művészeti és a társadalmi-állampolgári kuratóriumi díjat. A jövő év január 10-éig beérkező pályázatokat a kuratóriumok február 28-ig bírálják el, majd a támogatott pályázatok listáját nyilvánosságra hozzák.

– Nyolc támogatóval indult meg az alapítvány, ehhez csatlakoztak nagyon sokan, hiszen azonosultak a céljaival. Sajnos 2008-tól, a gazdasági válság kezdetétől az állami támogatások elapadni látszanak. Természetesen megvannak a főtámogatóink, akik korábban is mellénk álltak, és keményen dolgozunk azon, hogy újabbakat tudjunk szerezni. Nagyon behatárolt az alapítvány költségvetése, és szigorú gazdálkodást igényel – fogalmaz Tajti Péter. Fontosnak tartja, hogy díjuk, a Lapis András szobrászművész által megalkotott kisplasztika – Szeged múzsája – olyan népszerűvé vált, hogy 2006 óta köztéri szoborként is megcsodálhatjuk a Novotel előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntesek Othellónak

A Szegedi Nemzeti Színház és a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum várja azoknak a jelentkezését, akik szívesen vállalnának statisztaszerepet önkéntes tevékenység formájában az Othello című Shakespeare-darabban. Tovább olvasom