Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

25 millió forint oktatás-fejlesztésre Csengelén

Csengele - Huszonöt millió forintot nyert pályázaton a csengelei önkormányzat, a kompetenciaalapú oktatás megvalósítására.
Százszázalékos mértékben támogatta az Európai Unió a csengelei önkormányzat pályázatát, amelyet a kompetenciaalapú oktatás bevezetésére adott be. Szeptember végén írták alá a támogatási szerződést: 25 millió forintot kapott a település a minőségi oktatás és ahhoz való egyenlő hozzáférés biztosítására, a mostanitól kezdve 3 tanéven keresztül.

A projekt elsősorban az óvodát és az általános iskolát érinti, de fejlesztik a település kulturális szolgáltatásait is. Mindez kiegészül az intézményekbe beíratott nagyszámú hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint sajátos nevelési igényű gyermek felzárkóztatásával, fejlesztésével, szegregációmentes együtt nevelésével. A projekt keretében a pedagógusok akkreditált továbbképzéseken vesznek részt, a könyvtárban bevezetik az elektronikus katalógust, az iskola tanulóinak pedig lehetősége nyílik arra, hogy három tanéven keresztül hetente részt vegyenek szakkörökön, továbbtanulásra felkészítő foglalkozásokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajonganak a gyerekek a fociedző oviapuért

Szívesen rúgja a bőrt az ovisokkal is a kisteleki megyeegyes felnőtt futballcsapat edzője, aki „civilben" óvó bácsi Ópusztaszeren. Tovább olvasom