Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

27-ből 25 régi hulladéklerakó eltűnt

Szeged - Két éve 2,7 miliárd forint uniós támogatással a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás 26 településén 27 régi hulladéklerakó felszámolása és környezetbarát tájba illlesztése kedződött el.
Hétfőn délelőtt évet értékelt a kivitelező az AS Szeged Konzorcium és a mérnök szervezet, az EUCON Konzorcium képviseletében Bacsa Pál projektfelelős. A sajtótájékoztatón elmondta: a régi szeméttelepeken a hulladéktest deponálása és lezárása megtörtént, a felszín gyepesítését szintén elvégezték. A növénytelepítés tavasszal folytatódik; fa- illetve cserjesorral választják el a lerakókat a környezetüktől.

A projektmenedzsment szervezet, a Technoplus Környezetvédelmi Technológiai Fejlesztő Kft. részéről Tóth Árpád projektmenedzser hozzátette a tervezettnél jobban halad az egy év múlva záruló projekt. A program számviteli és pénzügyi rendezése is jól áll, 50 százalékos teljesítésnél járnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági klub nyílt Szegeden, prevenciós céllal

Ifjúsági Klub nyílt hétfő délelőtt uniós forrásból a Csongor téren. A projekt célja, hogy komplex prevenciós programot nyújtson. Tovább olvasom