Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

27 másodperces ékszerrablás a Kárász utcán

Szeged, Mórahalom - Fényes nappal, nem sokkal nyitás után rabolta ki három szerb férfi a Kárász utcai antikváriumot szerda délelőtt Szegeden. A támadók paprikaspray-vel lefújták az eladókat, majd a riasztó megszólalása után nagy mennyiségű arany ékszerrel menekültek el a helyszínről. A rendőrök fél óra múlva Mórahalmon kapták el őket: a lopott ékszerek az autóban voltak.

Krimibe illő jelenetek zajlottak szerda délelőtt nem sokkal 10 óra után a verőfényes napsütésben a forgalmas Kárász utcán, Szegeden: a használt könyveket, porcelánokat és ékszereket árusító antikváriumba lépett be nyitás után szinte azonnal három nagydarab férfi. Nem kérdeztek semmit: a bejárattól jobbra álló férfi eladót paprikaspray-vel szembe fújták, majd földre vitték. A támadók a másik alkalmazottat sarokba szorították, majd őt is lefújták. Amíg két rabló az antikvárium munkatársait tartotta sakkban, harmadik társuk a belső kirakaton lévő aranyláncokat és karkötőket pakolta össze. A sarokba szorított és lefújt női eladónak mégis maradt annyi lélekjelenléte, hogy megnyomja a pánikgombot: a riasztó éles hangja az egész Kárász utcát bejárta.

Ékszerrablás a Kárász utcán. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

– A rablás mindössze 27 másodpercig tartott. Amikor a rablók meghallották a riasztó hangját, azonnal elmenekültek. Munkatársaink ki vannak képezve a hasonló esetekre: a lelkükre kötöttük, hogy bármi is történjék, a pánikgombot mindig sikerüljön megnyomniuk. Most is ez történt, amiért a rendőröktől nagy dicséretet kaptak. A riasztón kívül egyébként kamera is működik az üzletben – mesélték a rablás után rendőrségi szalaggal körülkordonozott antikvárium előtt az üzlet tulajdonosai. Őket a diszpécser értesítette a történtekről; a rendőrök a riasztás után 4 perccel a helyszínen voltak.

A megtámadott alkalmazottakat azonnal elvitték kihallgatni, és a biztonsági kamera felvételeit is elkérték. A tulajdonosok elmondták: nem gondolták volna, hogy ilyen eset fényes nappal megtörténhet a Kárász utcán. – Még a nyitást is 10 órára tettük át, mert a többi üzlet is akkor nyit – magyarázták. A tulajdonosok úgy tudták: néhány járókelő a menekülők után futott, akik a Dugonics téren leparkolt külföldi rendszámú autójukba vágták be magukat és hajtottak el a helyszínről. Információink szerint járművük rendszámát a Dugonics téren felállított sátrak eladói jegyezték fel.

Ékszerrablás a Kárász utcán. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

A rablásról a rendőrségi rádión a megye összes rendőrségét tájékoztatták: a Mórahalmi Rendőrőrs egyenruhásai azonnal az 55-ös út mellé szálltak ki, ezzel lezárva az egyik egérutat a rablók elől. Nem sokkal fél 11 után egy gyanúsnak tűnő külföldi rendszámú autó tartott feléjük, amelynek sofőrje a láthatósági mellényt viselő járőröket megpillantva gyors irányváltással egy mellékutcába kanyarodott le. A helyismerettel nem rendelkező rablók pechjükre egy zsákutcát választottak ki a menekülésre: a rendőrök így rekordidő alatt lekapcsolták őket. A három szerb férfit előállították, majd kihallgatásra a Szegedi Rendőrkapitányságra vitték.

– Ellenük csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult büntetőeljárás – mondta lapunknak Jászai Linda rendőrségi szóvivő. A rablók autója információnk szerint tele volt az ellopott aranyláncokkal és karkötőkkel. Úgy tudjuk: az ékszerek maradéktalanul előkerültek.

Ékszerrablás a Kárász utcán. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Korában írtuk:


Kifosztottak egy ékszerüzletet szerda délelőtt Szegeden. A rablással gyanúsított három szerb férfit rövid időn belül mórahalmi rendőrök fogták el - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Jászai Linda elmondta, hogy délelőtt három férfi ment be Szeged belvárosának egyik, arany ékszereket is árusító üzletébe. Az eladót könnygázspray-vel lefújták, majd nagyobb mennyiségű ékszert elvittek. Nem sokkal később a Mórahalmi Rendőrörs járőrei a településen elfogták a gyanúsítottakat.

A szerb férfiak ellen csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. Anmari51 2012. április 05. 17:24
  „Anmari51

  Hááááááát nem volt szép cselekmény az elkövetőktől, de ne a kommenteleők ítéljék már el őket. Az a bíróság dolga lesz ha eljut a büntetőeljárás szakaszba az ügy.
  Gratula mindenkinek aki részt vett a gyors elfogásukban kiemelt tisztelet a boltban dolgozó munkatársaknak, civil lakosságnak és a rend őreinek! Szép munka volt, hölgyeim, uraim! Remélem az elöljáróik is ékiemelten fogják értékelni a gyors elfogást!”
 • 54. jq 2012. április 05. 14:07
  „Kellett a pénz a welness-ezéshez, hiszen pont tegnap cikkeztek róla, hogy felfedeztek minket a szerbek:)”
 • 53. lamuria 2012. április 05. 09:39
  „52. lamac - NEM A SZERBEK AZ EGYETLEN LOPOK AZ EU - ba”
 • 52. lamatic 2012. április 05. 07:51
  „Rendőség ebben az esetben pro volt. Dicséret nekik! Minden rablót elkapni és elzárni. Ami a szerbeket illeti, jobb ha felkészültök (mindenki), sajna egyre több lesz ilyenből, miután (és addig is) beveszik az Euba őket. ...”
 • 51. Egyolvasó 2012. április 05. 05:43
  „http://www.origo.hu/nagyvilag/20120404-bergyilkost-fogadtak-a-kanadai-magyar-csicskaztatok.html”
 • 50. qrumpli 2012. április 05. 04:27
  „A Kárász düllöre bement a rendőrautó?
  Majd jól megbüntetik.
  Még a rendszáma is látszik.”
 • 49. benzol 2012. április 04. 22:49
  „A térfigyelő kamera látott valamit?”
 • 48. lila 2012. április 04. 19:47
  „Még mondja valaki, hogy közömbösek az emberek egymás iránt Szegeden!
  Tetszik a szóvivő neve!”
 • 47. helsinkirokker 2012. április 04. 19:36
  „Olsen banda!!! :))))))))”
 • 46. nátha 2012. április 04. 19:24
  „Van Rendőrségünk?
  Hihetetlen, a hír ugye igaz?”
 • 45. lamuria 2012. április 04. 18:48
  „39.Berlisconi-- njugiii, njugiii, ertelek ..!!”
 • 44. Tisza 2012. április 04. 18:46
  „Így van Horthyszobor, a magyar bűnözö nem is magyar valójában.
  Ambrus Attila is román volt nyilván, nem székely.
  Egyébként tudjuk pontosan a 3 tettes nevét , bőrszínét?
  Csak annyit, hogy szerb állampolgárok, szerb rendszámú kocsival.
  Egy kicsit hosszasabban fognak most városunkban tartózkodni.
  A történelmi folyamatok meg zajlanak tovább.”
 • 43. Naívolvasó 2012. április 04. 18:41
  „Lada Niva ... hajrá!”
 • 42. aquila0126 2012. április 04. 18:01
  „35. Ebgondolat 2012.04.04. 17:12
  Pontosan ezek a gondolatok jutottak eszembe, mikor elolvastam. Ez jellemző. Az ember darab darab, fogyóeszköz. Ha valamelyiket esetleg megölték volna akkor is így nyilatkoztak volna-e a tulajdonosok, vagy a rend büszke őrei ? Bagóért kockáztatták az életüket! Nem tudom a tisztelt tulajdonosok honorálják-e némi anyagi juttatással, vagy csak marad a minimálbér meg egy köszike? (örüljön, hogy dolgozhat) Az mindenesetre megnyugtató, hogy ilyen gyorsan elkapták őket.”
 • 41. jozko 2012. április 04. 17:51
  „Esetleg úgy/is / kell vagy lehet értelmezni ezt a "pánikgomb utasítást", hogy az alkalmazottat fenyegető közvetlen életveszély elmúltával , minél előbb, esetleg még a sokk hatása alatt összefüggő beszámoló adására képtelen állapotban is meg kell nyomni- értékes másodpercek vagy percek spórolhatók a menekülő bűnözők megfigyelésével,
  a használt esetleges jármű, menekülési irány, útvonal, eldobott, elejtett tárgyak felkutatásánál...

  A menekülők is pánikhangulatba eshetnek a riasztó hangjától és hibázhatnak /többet is.../.
  Még a profiknak is lehet rossz napjuk.

  Ezek a legények igencsak bénák lehettek, a leírtak alapján.”
 • 40. azbest 2012. április 04. 17:51
  „Mondjuk azon is csodálkozom hogy valaki reagált az egészre az utcán. Fél 10 körül is szólt egy riasztó a Kárászon, bár ahogy látom talán nem ennél az üzletnél, hanem 1-2 sarokra. Le is kapcsolták és nem is volt mozgolódás sem.”
 • 39. Berlusconi 2012. április 04. 17:44
  „lamuria!
  Szaladj neki mégegyszer a hozzászólásaimnak, mert valamit nagyon félreértettél!”
 • 38. Berlusconi 2012. április 04. 17:40
  „radic!
  Nem gyűlölöm a magyarokat, mint ahogyan egyéb más népet sem, csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy rólunk, máshol, másmilyen a vélemény.
  Nem szeretem, ha bárkit is megbélyegeznek a származása miatt. Sok hozzászólóból fröcsög a nacionalizmus, amitől teljesen elvakultan nem látják a fától az erdőt.”
 • 37. Horthyszobor 2012. április 04. 17:39
  „23. Mutassák mar egy magyar származású magyart aki Németországban lopikazik! Azok a magyarnak mondott más náciok. Sajnos nálunk nem lehet leírni a származást. Olvass több kurucot :)”
 • 36. lamuria 2012. április 04. 17:21
  „31. ONLINE -- talan a swedeket es a norvegokat szeretik legjoban hogy miert halvanj lila gozom snincs..:((”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

121 km/órával száguldott a Volkswagen a Széksósi úton

A jármű üzembentartója hamarosan 200 ezer forintos bírság kézbesítésére számíthat. Tovább olvasom