Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

29 kilométer megyei útra 263 millió forint

Csongrád megye - A Mars téren, a Petőfi sugárúton és a Szabadkai úton, valamint a Csongrádi sugárúton folytatódik a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Magyar Közút Zrt. közös nagytakarítása – tájékoztatta lapunkat tegnap az állami útkezelő megyei igazgatója.
Székely Tamás elmondta: május közepéig sok helyen javítják a megye útjait.

Sikeres közbeszerzés és gyártás után, két-két sávos lezárás mellett javítják a szegedi Bertalan híd dilatációs elemeit ott, ahol ideiglenesen lefedték. Rendbe hozzák a 45-ös Veker-éri hídját. 794 tonna aszfalt felhasználásával kátyúznak elsősorban a 43-as, a 45-ös, a 47-es főúton és az 5431-as ruzsai úton. Árkot és padkát rendeznek a 43-ason, a 45-ös Szentes és megyehatár közötti részén és a ruzsai úton.

A nagyfelületű burkolatjavítás az idei program első ütemében a megye útjainak több mint 100 ezer négyzetméterét érinti. Teljes szélességben, félpályán vagy foltokban összesen mintegy 29 kilométert tesznek rendbe bruttó 263 millió forintból. Aszfaltszőnyegeznek a 45-ösön Vásárhely után a 46-os és 48-as kilométer között, a 47-esen a város belterületén, valamint Vásárhely és Szeged között, a régi négysávos szakaszon. Útjavítók dolgoznak Csongrád bekötőútjain, a szarvasi úton, a kakasszéki, valamint a dorozsma nagybani piachoz vezető bekötőúton. Helyreállítják Szegeden a 43-as Szilléri sugárúti csomópontját és a Bertalan hídról vezető szakaszt az első lámpáig.

Az M43-as építéséhez használt utak zömét már rendbe hozták a sztrádaépítők. Elkészült a Sándorfalvi út, a 47-es, a 4414-es Makó–Maroslele összekötőút és a 4416-os óföldeáki út javítása. Június vége a határideje a 4413-as Maroslele–Algyő közötti útnak. A megye útjai mentén is nagy iramban szedik a szemetet a közutasok a héten az országos szemétgyűjtési akcióban.

Olvasóink írták

 • 3. vitao 2011. április 20. 12:16
  „Ezekre a kátyúzásokra annyi pénzt költenek hogy nem jobbak,egyenesen SZ@ROK az útjaink....
  Románia már lassan szerintem le is körözött minket ilyen téren....

  Egyetértek az 1-2 hozzászólóval.....Ennyiből már tényleg sok utat újra lehetne építteni!!!”
 • 2. Edina18 2011. április 20. 06:56
  „Székely Tamás viszont azt nem mondta el, hogy a szentes-Fábiánsebestyén-Megyehatár út lassan járhatatlan. Sőt, azt sem mondta el, hogy a rendőrségi fényképekkel bizonyított, biztosító által is jogosnak ítélt kárt, nem hajlandók kifizetni. Nem baj, van ügyvéd!”
 • 1. kekeczke 2011. április 20. 06:39
  „ennyi pénzből máshol meg is építenék”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: láncon tartották fogva a férfit

Szeged - A dóci fejleményekről tartott sajtótájékoztatót tegnap a megyeházán a Jobbik. Tovább olvasom