Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

300 ezerért füvet is kaszáltak februárban

Szeged - Információink szerint összesen több mint 21 millió forintot fizetett ki tavaly és tavalyelőtt a Szegedi Vásár és Piac Kft. a Gidai Sándor tulajdonában lévő cégeknek. Ők olvasták le a piacon havi 200 ezer forintért a gázórákat, de füvet is kaszáltak februárban 300 ezer forintért.
Információink szerint a Szegedi Vásár és Piac Kft. 2013 szeptemberében kötött 2018 decemberéig szóló szerződést a Gidai Sándor tulajdonában lévő kft.-vel az Olajbányász, a Szent István és Víztorony téri, valamint a Csanádi utcai piac karbantartási feladatainak ellátására, amelyért havi 120 ezer forintot fizetett. A cég rendezte a terepet, vágta ki a felnövéseket, takarította a hulladékot, és kaszálta a füvet a tápéi Búcsú téren is, amelyért 300–690 ezer forintot utalt át a vállalkozásnak a piacigazgatóság. A tavaly februári tereprendezésért, fűkaszálásért 300 ezret fizetett a piac a cégnek. Információnk szerint nemcsak Tápén, hanem a kiskundorozsmai Tüzép-telepen is hasonló munkát végzett a kft.

200 ezer vízóraleolvasásért

Visszalépés

Gidai Sándor klubelnök a napokban jelentette be, hogy az UTC futsalcsapata visszalépett az NB I küzdelmeitől, mert – ahogy fogalmazott – „a saját magunk által előteremtett pénzből éltünk eddig, de a további szerepléshez szükségünk lett volna a városi támogatásra is".
Ugyancsak a Gidai érdekeltségébe tartozó bt.-vel kötött határozott idejű, 2019 decemberéig szóló szerződést a Szegedi Vásár és Piac Kft. a gáz- és vízmérőórák leolvasására, amelyért havonta 200 ezer forintot fizetett a piac. Korábban a piac karbantartója olvasta le az órákat külön díjazás nélkül. Úgy tudjuk, ezt a munkát 25-30 óra alatt elvégezte a karbantartó minden hónapban.

Gidai Sándor, az Újszegedi Torna Club elnökeként bérleti szerződést kötött tavaly júliusban a piaccal. Vállalta, hogy az UTC minden hazai mérkőzésén kiteszi a piac 4 négyzetméteres reklámmolinóját, amiért a Szegedi Vásár és Piac Kft. havi 130 ezer forintot fizetett a sportegyesületnek.

Mindent egybevetve több mint 21 millió forintot fizetett ki tavaly és tavalyelőtt a Szegedi Vásár és Piac Kft. a Gidai Sándor érdekeltségébe tartozó cégeknek és az UTC-nek – a mérőóra-leolvasásért, karbantartási és tereprendezési munkákért, valamint a reklámért.

„Nincs ebben semmi rendkívüli"

Úri szabó varrta Erdei munkaruháját

Információink szerint Erdei Péter volt piacigazgató 110 ezer forintért varratott magának munkaruhát egy úri szabónál, 53 ezer forintért pedig kétrészes munkaruhát vásárolt az előző ciklusban.
Gidai Sándor elmondta, két évvel a választások előtt keresték meg a piactól, hogy nincs kapacitásuk olyan munkákra, amelyek cégeinek a profiljába vágnak. – Árajánlatot kértek, amit elfogadtak. Nincs ebben semmi rendkívüli. Elvégeztük a munkát, volt teljesítés – hangsúlyozta a cégtulajdonos. Elmondása szerint heti szinten kellett jeleznie a piacnak, hogy a rábízott területeken van-e valamilyen probléma. Ez alapján döntött a piacigazgatóság arról, hogy őket vagy valaki mást bíz meg a probléma elhárításával. – Ez olyan volt, mint az ügyeleti rendszer – mondta Gidai. Így folytatta: – Mi köze a vállalkozásaimnak az UTC-hez? Minden sportegyesület, például a Pick is próbál támogatókat szerezni, így működik a rendszer.

Felmondott nekik az új piacvezetés

A mérőóra-leolvasásról elmondta, az is egy feladat volt, ami nemcsak abból állt, hogy leolvasták az órát, hanem amikor jött a Dégáz, ki kellett nyitni az óraszekrényeket, és a piacok területén az összes bérlő üzlethelyiségeiben le kellett olvasni és dokumentálni a hideg- és melegvíz-órák adatait (az almérők száma több mint 220 darab négy helyszínen). Nem akarta a piacigazgatóság ezzel is lekötni egy embere kapacitását. A 2018-ig, illetve 2019-ig szóló szerződésekben az áll, hogy ha idő előtt mond fel Gidai cégeinek a piac, akkor ki kell fizetnie a hátra lévő időre a megbízási díjat. Németh István új piacigazgató felmondott a cégeknek, mert házon belül oldja meg a munkát. – Ezt megértettük, és tudomásul vettük, így szerintem a felmondás közös megegyezéssel történt. A felmondási időt kitöltöttük, egymás felé további követelés egyik fél részéről sincs, ezért nem is gondolunk jogi lépések megtételére – mondta Gidai Sándor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy napon át büntették a mobillal parkoló ügyfeleket

Négy napig akadozott Szegeden a mobilparkolás: információink szerint több száz ügyfelet büntettek meg a városban. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szoftverfrissítésre hivatkozik. Tovább olvasom