Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

30 éves Volkswagennel indulnak Afrikába

Szeged - – Nyolc éve tervezem, hogy elindulok. A 2015-ös futamot úgy hirdették, hogy ez lesz az utolsó, ezért eldöntöttem: egy életem, egy halálom, ezen részt veszek – mondta a szegedi Szögi Gyula, aki két társával együtt egyetlen szegedi csapatként január 16-án, pénteken nekivág a Budapest–Bamako rali közel 8500 kilométeres távjának.
A szegediek 30 éves Volkswagen Passatja vasárnap kora délután mutatkozott be a Széchenyi téren, ahol az eső ellenére többen állták körül és fényképezték a kocsit. – Négy hónapig kerestem a megfelelő autót. A hátsó rugókhoz tehermentesítő gumibakokat raktam, hogy ne üljön le annyira – magyarázta Szögi Gyula.

A világ legnagyobb amatőr ralibajnokságán egész Európát végigautózzák az indulók, majd Marokkón és Mauritánián keresztül érnek Maliba. – Egy műholdas telefon jó lett volna, de az már nem fért bele a költségvetésünkbe – mondta, majd megmutatta az adományokkal megpakolt csomagteret.

Vasárnap még a Széchenyi téren állt a Passat. A tervek szerint néhány hét múlva Marokkón és Mauritánián keresztül érnek a szegedi ralisok Maliba. Fotó: Schmidt Andrea
Vasárnap még a Széchenyi téren állt a Passat. A tervek szerint néhány hét múlva Marokkón és Mauritánián keresztül érnek a szegedi ralisok Maliba. Fotó: Schmidt Andrea

A Budapest–Bamako rali történetében hagyománya van már a jótékonykodásnak: ruhát, gyógyszereket, iskolai eszközöket és játékokat, varró- és számítógépet visznek az árvaházak lakóinak.
Kiss-Rigó László megyés püspök 20 focilabdát ajánlott fel az afrikai gyerekeknek. A szegediek Passatjukat Mali fővárosában, Bamakóban adják el, az összeget pedig az árvaháznak adják. Február elején repülővel jönnek haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 hónap az embercsempésznek

Az embercsempészt 5 évre kitiltották Magyarország területéről. Tovább olvasom