Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

30 határsértőt fogtak el Röszke közelében - galéria, videó

Röszke - 30 határsértőt fogtak el kedd hajnalban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei Röszkén. A migránsok 7 országból érkeztek embercsempész segítségével.
Hajnalban a stabil hőkamera felvételein észlelték a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Röszkén szolgálatot teljesítő munkatársai, hogy egy nagyobb csoport közeledik Magyarország felé a zöld határon. Azonnal járőröket irányítottak a helyszínre, akik a gázátemelő térségében összesen 29 felnőtt férfit fogtak el, akiknél semmilyen okmány nem volt. E közben a szerb határrendőrség munkatársai még szerb területen további három embert vontak intézkedés alá, akik közül az egyik vélhetően a csoportot segítő embercsempész lehet.

A Magyarországon elfogott illegális migránsok közül – az elsődleges elmondás szerint - hét-hét fő marokkói és pakisztáni állampolgár, hárman-hárman Szomáliából és Afganisztánból érkeztek, két-két fő algírnak és nyugat-szaharainak vallotta magát, míg öt fő elmondása szerint török állampolgár.

29 határsértő akadt fenn a schengeni határon. Fotó: Rendőrség (galéria)

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai valamennyit migránst előállították, ellenük idegenrendészeti eljárás indult, meghallgatásuk ezekben a percekben is folyik - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Harminc határsértőt fogtak el Röszke közelében - CSMRFK hőkamerás videófelvétele


Újabb határsértő került elő

Újabb határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a terepkutatás során Röszke térségében.

A hajnalban elfogott 29 illegális migráns előállításával párhuzamosan terepkutatásba kezdtek a rendőrök a röszkei gázátemelő térségében. Ennek során egy árokparton megbújva 7.45-kor elfogtak még egy férfit, aki elmondása szerint marokkói állampolgár és ő is tagja volt a csoportnak. Előállítása folyamatban van.

Olvasóink írták

 • 10. dodoni 2011. június 28. 17:10
  „Egykor Európa és benne Magyarország ontotta a kivándorlókat, most, az elnéptelenedő területekre, a kihaló népek helyére más népek lépnek.”
 • 9. benq 2011. június 28. 15:49
  „tisztelt grandeg!
  ha lassan olvasná el a hozzáoszlásom, akkor rájönne, hogy nincs benne fikázás. Ja és szerintem van olyan lehetősé, hogy a menekültek eltartására utaljon némi készpénzt... ezek után lehet a másikat // moderálva///....”
 • 8. Beroesz 2011. június 28. 15:15
  „Pakisztáni, marokkói... ezekből az országokból annyi zseton elutazni Szerbiába, hogy a saját hazájukban évekig lehet belőle élni.”
 • 7. deszkás 2011. június 28. 14:46
  „GRANDEG! Nem akartam irni de mégis megteszem. "ők kimehetnének trafizni. Mást úgyse tudnak." Csak annyit tehet a zsaru is amennyit a törvény megenged. Rosszul tudom?”
 • 6. grandeg 2011. június 28. 14:24
  „Tisztelt nanu!
  Tökéletesen igaza van. Itt mindenki eteti őket. Gondolom Ön is egy segélyszervezet tagja és segít a problémák megoldásában. Ennivalót oszt nekik, és ha kell inni. Bár ha odamenne és átvenné a rendőrök helyét, akkor ők kimehetnének trafizni. Mást úgysem tudnak. Ja, hogy ez nem az Ön dolga. Ebben is tökéletesen igaza van.
  Az ami engem felbosszantott az az, hogy van egy cikk, ami szerencsétlen menekültekről szól és jönnek a kényszeres fórumozók és azon agyalnak, hogy a rendőrök az udvar közepére vizelnek-e vagy sem. Sajnos kimoderálták a lényeget és így egy kicsit értelmetlen lett a hozzászólásom. De talán majd legközelebb.”
 • 5. nanu 2011. június 28. 13:13
  „Tisztelt grandeg.
  Ön is tud írni baromságokat.
  Szerintem az előttem fórumozók és az én pénzemből is esznek és isznak a szerencsétlen menekültek.
  Nemde?”
 • 4. grandeg 2011. június 28. 11:44
  „Tisztelt előttem szólók!
  Látom ti kényszeres fórumhozzászólók vagytok.
  Ha értelmeset nem tudtok hozzászólni, akkor inkább ne tegyétek.
  Miért nem azt írtátok, hogy szívesen segítetek szerencsétlen menekülteken. Etetitek, itatjátok őket.
  Az tény, hogy a rendőrt fikázni könnyebb. Manapság az úgyis divat.
  Benq <moderálva> Bár nem hiszem, mert akkor nem itt írogatna.”
 • 3. Egyolvasó 2011. június 28. 10:09
  „Biztos ott végzik a dolgukat a határrendészek azért olyan sárga.”
 • 2. benq 2011. június 28. 09:43
  „hmmm szép sárga a fű az udvaron mért nem locsolják?”
 • 1. benq 2011. június 28. 09:40
  „akkor még biztosan volt néhány a kukoricásban, mert 9 órakor Röszkén a sínek mellett, vagy 30 rendőr nézelődött a gabona táblában...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tényleg elévül a Farkas Helga ügy?

Ma (június 28-án) évülhet el a 90-es évek elején nagy vihart kavart Farkas Helga-ügy – írja… Tovább olvasom