Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

30 kilót akar leadni a 17 éves Ricsi

30 kilót akar leadni a 17 éves Ricsi
Szeged - Mennyi munka és lemondás áll egy sikeres fogyókúra mögött? Erre keressük a választ most induló sorozatunkban, melyben a szegedi Városi Fogyókúraverseny egyik indulójának súlyvesztését követjük nyomon. A 17 éves Ricsi tavaszra legalább 30 kilóval szeretne kevesebb lenni.
Induló adatok

Súly: 127 kg
Derékkörfogat: 113 cm
Haskörfogat: 114 cm
Csípőszélesség: 119 cm
Combkörfogat: 70 cm
Zsírszázalék: 34,6, vagyis testében 43,9 kilogrammnyi zsír található
2468 induló, 16 ezer 445 leadott kiló – tizennégy év alatt minden értelemben hatalmas tömegeket mozgatott meg a Városi Fogyókúraverseny. Az újévi fogadalmakra építve idén is elindult a nagy zsírvesztő program, amelyre jövő hét végéig várják a jelentkezéseket.

A tapasztalatok szerint sokan kételkednek abban, hogy évek, évtizedek óta növesztgetett zsírpárnájuktól valaha megszabadulhatnak, vagy éppen ellenkezőleg: azt hiszik, elég az elhatározás és némi mozgás, és máris csoda történik. Mindkét hiedelmet szeretnénk megcáfolni most induló sorozatunkkal, amelyben az egyik versenyző sorsát követjük majd nyomon. Beszámolunk róla, hogy milyen gyakran edz, mit eszik és miről mond le annak érdekében, hogy nyárra jó pasinak érezhesse magát.
 
Tolnai Richárd 127 kilóról indul neki a fogyókúraversenynek. Fotók: Karnok Csaba
Tolnai Richárd 127 kilóról indul neki a fogyókúraversenynek.
Fotók: Karnok Csaba

A 17 éves Tolnai Richárd már tudja, milyen kemény hónapok várnak rá, hiszen 2012-ben második helyezést ért el ezen a versenyen. Akkor 24 kilót dobott le magáról, ideális súlyát pedig két évig tartotta is. – Aztán elkezdtem a szakács szakot a középiskolában, és a sok jó ételtől elkezdtek visszaszaladni a kilók – mesélte.

– Egy idő után az edzéseket is kihagytam, több mint fél évig a terem közelében sem jártam. Tavaly óta újra naponta sportolok, de diétázni eddig nem voltam hajlandó. Így pedig nem igazán tudtam faragni a súlyomból. Most érkezett el az a pont, amikor azt gondoltam, ahhoz, hogy nyáron diszkós pultosként jól nézzek ki, össze kell kapnom magam.

Richárd jelenleg 127 kiló. Edzője, Kovács Éva szerint áprilisig mindenképpen 100 kiló alá kell fogynia, de szeretné, ha Ricsi ezt követően sem hagyná abba a programot, mert ideális súlya ettől még messze lesz.

– A napi edzések mellett a vércsoport- és a szétválasztó diéta kombinációja alapján étkezik majd. Bízom benne, hogy ő is úgy gondolja, eleget hesszelt az elmúlt időszakban, és ahogyan annak idején a 13 éves pufi Ricsikéből is sikerült egy klassz fiatalembert varázsolnunk, most is eredményes lesz a közös munka – mondta Kovács Éva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden és környékén nem változik a kéményseprés

Szegeden és környékén nem változik a kéményseprés
Az önkormányzatok júliusig dönthetnek, hogy felmondják-e a meglévő szerződéseiket kéményseprő-szolgáltatásra. Tovább olvasom