Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

30 millió forintból szépül tér, parkoló

Szeged - Még az idén kijavíthatják a Földváry utcai villamosátjárót, terek, játszóterek, járdák fiatalodhatnak meg 30 millió forintból. Az önkormányzat közterületi keretéről döntöttek a képviselők.
Megtárgyalta és szétosztotta a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága a város 30 millió forintos keretét, amelyből közterületeket újítanak fel. Az összegből 4,2 millió forintot már júniusban elkülönítettek a dorozsmai Hősök ligetében álló kálvária helyreállítására, hogy a szeptember közepén tartandó Mária-ünnepre elkészülhessen.

A képviselők egyetértettek, hogy az SZKT-nak kellene rendbe tetetnie a 4-es villamos Petőfi Sándor sugárút–Földváry utcai átjáróját, de azt is megállapították, hogy a közlekedési társaságnak nincs pénzre rá. Hüvös László humán közszolgáltatási tanácsnoktól megtudtuk: a bizottság végül 2,4 milliót ebből a keretből és még 1 milliót a közlekedésbiztonsági büdzséből fizet ki a sínek biztonságos rögzítésére. Megírtuk: az átjáróban mozognak a sínek, és kijárnak a támasztó kövek. A Bartók téri játszótér felújítására júliusban már megszavaztak 5,9 millió forintot a játszótéri keretből; a képviselők most újabb 3,7 millió forinttal toldották meg a pénzt, hogy a játszóeszközök alatti burkolatot is rendbe lehessen hozni. A Lechner téri játszótér korszerűsítésére 4,1 milliót, a Gyertyámos utca–Nemes takács utcai tömbbelső játszóterére 7,7 milliót lehet fordítani. A Töltés utcai bölcsőde udvarának füvesítését is ebből a keretből fizetik, de az erre jutó 1,2 millió forintot az intézményt kezelő NGSZ-nek csoportosítják át. A Kereszttöltés utca 16–18. mögötti elhanyagolt labdapályára 960 ezer forintot költenek.


Járdákat is felújítanak a közterület-rekonstrukciós keretből. A bizottság a Klapka téri gyalogosútvonalak pótlására 900 ezer forintot, az újszegedi Traktor utca járdáira pedig 880 ezret szavazott meg.

Az alsóvárosi Vám tér 3,4 millió forintból újulhat meg; a közepét kertész szakemberek rendezik, helyreállítják a járdát, gondoskodnak az úttest és a zöld területek biztonságos elválasztásáról, és a parkolót is rendbe teszik. Ezzel folytatódik az a térszépítő munka, amely kapcsán a téren álló Tisza malom homlokzatának felújítását az önkormányzat műemlék-felújítási keretéből már támogatta. Az utóbbi hetekben az áramszolgáltató is megtette a maga részét: elbontotta a teret csúfító, használaton kívüli trafóházat.

A pénzösszegek és a feladatok átcsoportosítását a szeptemberi közgyűlésnek még jóvá kell hagynia. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. utána – közbeszerzés útján – még az idén elvégeztetheti a munkálatokat.

Fotót keresnek. 540 ezer forintból teszik rendbe a tápai Honfoglalás utcában látható országzászló emlékművet. Juhász Gyula, a terület önkormányzati képviselője elmondta: az eredetileg 1936-ban készült, hasábokból összeállított emléket többször átalakították, hiányzik az eredeti dokumentáció. Ezért fotókat keresnek a helyreállításhoz. Megerősítik a betontalapzatot, hogy az örökmécsestartókat és a zászlórudat visszahelyezhessék.

Olvasóink írták

 • 13. Agyalapi 2012. szeptember 05. 14:06
  „Hüvös László humán közszolgáltatási tanácsnoktól megtudtuk: a bizottság végül 2,4 milliót ebből a keretből és még 1 milliót a közlekedésbiztonsági büdzséből fizet ki a sínek biztonságos rögzítésére. Megírtuk: az átjáróban (Földvári utca) mozognak a sínek, és kijárnak a támasztó kövek. Tizenöt méterről van szó. Normális????”
 • 12. adalen27 2012. szeptember 05. 12:32
  „Kisgyermekes anyukakánt komolyan nem értem,hogy miért a Lechner téri játszóteret renoválják,amikor itt nálunk a Klapka téren áldatlan állapotok vannak.A Lechner téri játszótér sokkal jobb állapotban van. :(”
 • 11. Bendegúz007 2012. szeptember 05. 07:54
  „9. kormoska
  Az egész Bartók teret át kellene építeni mert az úgy gáz ahogy van,és nem játszóteret újítani,hanem uniós projektet beadni a tér teljes felújítására.”
 • 10. halmai2 2012. szeptember 04. 22:09
  „> 4. team5 2012.09.04. 16:03
  > Én mostanában alig látok olyan játszóteret, ahol virgonckodnának
  > a kicsik és nem a megfelelő hely hiánya a gond.

  Akkor gyere el egyszer az Építő u. 2 és a megszűnt temető közötti játszótérre mondjuk estefele egy hétvégi napon! Olyan gyerektömeget látsz, hogy tiszta hangyaboly a játszótér. A játszótér maga egyébként tök jó, csak kellene még két-három pad rá, mert nagyon népszerű hely lett mostanában.”
 • 9. kormoska 2012. szeptember 04. 20:33
  „A Bartók térre már nagyon ráfér,főleg a betonozásra-játékokra.A többi környékbeli belvárosi játszótérhez képest elég lepukkant és veszélyes.Még ugyanazok a játékok vannak még gyerekkoromban és az nem most volt...
  Többször igérték már,az önkormányzati választáskor is kampánytéma volt,remélem most már tényleg hozzákezdenek!”
 • 8. PTG-s 2012. szeptember 04. 20:28
  „7. Beroesz!
  Bódénak bódé volt, de igazából olyan barakk ABC volt mint a víztorony téri is.”
 • 7. Beroesz 2012. szeptember 04. 17:07
  „"A bizottság a Klapka téri gyalogosútvonalak pótlására 900 ezer forintot..."

  A bizottság mikor intézkedik a Klapka-téri vadparkoló megszüntetéséről? Valami bódébüfé állhatott ott, amelyet elbuldózereztek, de az alapja megmaradt. Ezen a helyen parknak és füves területnek kellene lennie, de naponta 6-8 autó parkol rá.”
 • 6. messzegedi 2012. szeptember 04. 16:42
  „Nagyon jó lesz csak így tovább, és nem is kell hozzá sok pénz. Mi mindenre elég feleannyi forint, mint anno az Anna kút kifolyójának felújítására ...”
 • 5. Bendegúz007 2012. szeptember 04. 16:21
  „Egy kis porhintés a népnek,ez semmi.”
 • 4. team5 2012. szeptember 04. 16:03
  „2. ALBERT 2012.09.04. 15:21

  Nem vagyok ellene, de kihasznált lenne?
  Én mostanában alig látok olyan játszóteret, ahol virgonckodnának a kicsik és nem a megfelelő hely hiánya a gond.”
 • 3. geza 2012. szeptember 04. 15:24
  „#1 http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/09/mora-balazs-sport-es-szabadidokozpont.html

  Szombat délelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel és áldották meg Szeged-Móravároson, a Sancer-tavaknál a leendő Móra Balázs Sport és Szabadidőközpont alapkövét.”
 • 2. ALBERT 2012. szeptember 04. 15:21
  „Mikor szépül már meg , a Szeged kereszttöltés utca garzonház mögötti játszó tér és területe, pedig már rá férne szegényre.”
 • 1. nyomdasz63 2012. szeptember 04. 13:45
  „Jól olvastam? Móravárosra egy fillér se jutott.
  Biztos "elment" a focipályák márvány alapkövére.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gigaforgalom a rendőröknél

645 esetben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában Csongrád megyében. Lopott Q7-est is fogtak. Tovább olvasom