Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > 30 millión osztozkodtak a külső városrészek Szegeden

30 millión osztozkodtak a külső városrészek Szegeden

Szeged - Felosztotta ma a szegedi városi közgyűlés pénzügyi bizottsága a 30 millió forintos településrészi keretet Kiskundorozsma, Szentmihály, Szőreg, Tápé és Petőfitelep között. A Fidesz szerint a szocialisták obstruálták a bizottság munkáját.

Munkatársunktól - 2013.11.11. 17:16
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Mindig vita alakul ki a szegedi városi közgyűlés pénzügyi bizottságának ülésén, ha a jobboldali többségű grémium a településrészi önkormányzatok pénzügyi keretének felosztásáról dönt. A külső városrészi alap 30 millió forintján öt településrész – Szőreg, Kiskundorozsma, Tápé, Szentmihály és Petőfitelep – képviselője osztozik. Hétfőn azért is kerekedett vita, mert tudni lehet, a választások előtti évben minden fillér számít, amit a képviselők a körzetükre költhetnek.

A korábbiakhoz hasonlóan hétfőn sem szavaztak a bizottság szocialista képviselői – Ménesi Imre és Révész Mihály – a településrészi alapról, mert aránytalannak tartják az osztozkodást. Ettől függetlenül a 8 tagú, jobboldali többségű bizottság határozatképes volt, így fel tudta osztani a keretet.

A bizottsági ülés után a Fidesz-KDNP-frakció képviselői – Juhász Gyula (Tápé), Kosik Dénes és Mihálffy Béla (mindkettő Kiskundorozsma), valamint Rózsavölgyi József (Szőreg) és Farkas László, a pénzügyi bizottság elnöke – rendkívüli sajtótájékoztatón azt hangsúlyozták, a szocialisták az év eleje óta akadályozták az alap felosztását. Obstruálták a bizottság munkáját, azaz nem vettek részt a keretről történő szavazásokban.

– Eddig azt állították, nem értenek egyet a településrészi keret létével, és ezért nem vesznek részt a szavazásban. Hétfőn azonban kibújt a szög a zsákból, hiszen Petőfitelep esetében – ahol a szocialista Gila Ferenc a képviselő – igennel szavaztak, a többi városrésznél azonban nem voksoltak, hanem kivonultak a teremből – mondta Mihálffy Béla. A fideszes képviselő szerint ebből is látszik, csak ott támogatják a helyieket, ahol szocialista az önkormányzati képviselő. Ezzel szemben szerinte a Fidesz nem tesz különbséget a szegediek között, hiszen ők támogatták a petőfitelepi keret kiosztását is.

Kosik Dénes elmondta, Kiskundorozsma két körzete összesen 11,5 millió forintot kapott. A településrészi keretből finanszírozzák például a Jerney és Orczy iskola udvarának felújítását vagy a Petőfi művelődési ház működését.

A szocialisták arányosabban osztanák fel a pénzt
Szegeden a 20 egyéni önkormányzati képviselő évente összesen 110 millió forintot kap, amit a körzetében költhet el különböző fejlesztésekre, javításokra, programokra. Hogy mennyit kap egy képviselő, azt elsősorban a körzet mérete alapján számolják ki. 2010-ben a külső városrészek képviselői kilobbizták a 30 millió forintos településrészi keretet. A csatolt települések mellé egy politikai döntéssel bevették Szentmihályt és Petőfitelepet is. A pénzügyi bizottság szocialista tagjai korábban azt hangoztatták, ha van önálló településrészi keret, akkor a választókörzeti alapot osszák fel arányosabban – a lakosság számát is figyelembe véve. Úgy vélték, az új rendszerben a csatolt településrészeknek duplán kedveznek az osztozkodáskor.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. v.imre 2013.11.13. 10:30

Ezen aprópénzért történő veszekedés tükrében egyenesen kabaré az a szakaszos járda újra aszfaltozás folyamat, amelyet manapság Újszegeden a Thököly utca Erdélyi-tér-volt Délép házgyári épületek közötti szakaszon, oldalon látok manapság. Az egész oldalon hosszában, keresztben korábban feltört, "helyreállított" akadálypálya járdát hol itt, hol amott 5-10 méterenként újraaszfaltozzák. immár teljes járda felületen. Csak nézem, miért ez a hol itt-hol ott, s miért nem folytonosan haladva, amikor a köztes részek sem különbek? Így aztán eleve szintbeli eltérések dimbes-dombos minőségében jutnak a dolog végére.

Moderálásra küldöm 11. stori 2013.11.13. 09:18

Építsetek kisvasutat, focipályát!

Moderálásra küldöm 10. IVY 2013.11.12. 18:58

Mihállfy nem a Szélmalomba jár kajálni, bocs.

Moderálásra küldöm 9. Tapasztalt 2013.11.12. 18:17

A két dorozsmai fideszesnek ezen kivül még kb 10--10 Milla egyéni képviselői alapos pénze is van, ami jóval több a többi képviselőjénél....Úgyhogy jut bőven kakas és egyéb pörköltökre....

Moderálásra küldöm 8. NP1 2013.11.12. 15:05

7. messzegedi 2013.11.12. 10:17

Tudod a Dorozsmának adott 11.5 millió az pontosan 11.5 millióval több, mint amit Kecskés, Hattyas, Gyála, Baktó, Béke telep összesen kapott.

Moderálásra küldöm 7. messzegedi 2013.11.12. 10:17

Na ne! 30 rongyos millión ugrasztanak össze 5 városrészt? Ebből egyben se lehetne érdemi fejlesztést végrehajtani, nemhogy 5-ben ... Tragikus, ahogy egymás torkának esnek ezért pár morzsáért. Mert ha 30 milliárd lenne, akkor jogos lenne a fejlesztés szó használata.

Moderálásra küldöm 6. 751510 2013.11.12. 09:03

Kétségtelenül Dorozsma magasan a legnépesebb a külső városrészek közül.

Moderálásra küldöm 5. buhamama 2013.11.12. 08:31

Remélem a Nyitra játszótér is kap belőle. SZERETNÉNK- TORNA GÉPEKET ÉS EGY MINI FOCIPÁLYÁT,A LENGŐ HINTÁT IS MEG KÉNE JAVÍTANI.

Moderálásra küldöm 4. NP1 2013.11.12. 03:24

Dorozsma kapta az összeg több mint 1/3-át.
Meg lennék lepve, ha ez arányban lenne a külső városrészek lakosságszámával.
Ez mindenesetre a szocik igazát erősíti.
Természetesen semmi köze ahhoz, hogy két dorozsmai is van a testületben......és közelednek a választások.

Moderálásra küldöm 3. StencilAtya 2013.11.12. 03:15

Bukott baloldal, elmútnyócév, gyurcsányi feri meg a kókai.


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...