Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

312 millióból új rehabilitációs központ épül a Sólyom utcában

312 milliós beruházás indult ma Szegeden a Sólyom utcában, a megváltozott munkaképességűek komplex rehabilitációja ezután egy helyen történhet majd. Még ebben az évben elkészülhet az új központ – írja portálunkhoz is eljuttatott közleményében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve.
– Szerdán kötötte meg a vállalkozói szerződést a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal és a Clean-Star Kft. A mai napon át is adtuk a munkaterületet és a kivitelező megkezdte a beruházást a Sólyom utca 2 szám alatt – mondta el dr. Bényi Krisztina. A Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének igazgatónője hozzátette, a beruházás eredményeként a megváltozott munkaképességűek ügyeinek intézése – orvosi felülvizsgálat, határozatok kiadása, foglalkozási rehabilitáció stb. – egy helyen, kulturált körülmények között történhet majd.
És természetesen az egész létesítmény az uniós előírásoknak megfelelően, teljesen akadálymentesített lesz. A mozgáskorlátozottak számára ugyanis nagyon fontos, miként tudják megközelíteni a központot, s hogyan közlekednek az épületen belül – az átalakítások megtervezésénél ezeket a szempontokat is figyelembe vették.

Az épületre is ráfér a rehabilitáció - és a környékére is
Az épületre is ráfér a rehabilitáció - és a környékére is.

– Megyénkben kiemelt figyelmet fordítunk a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjára, ennek köszönhetően az országos átlagnak másfélszerese az új igények száma. Ezen túl kiemelkedően magas a nyílt munkaerőpiacon sikeresen elhelyezett sérült, fogyatékkal élők száma. Ezért is fontos nagyon ez a beruházás, ezért is mi nyertük el a második legnagyobb támogatási összeget az országban – hangsúlyozta az igazgatónő.

Pozitív mellékhatása a beruházásnak, hogy a környék is megszépül, sokkal biztonságosabb is lesz az állandó portaszolgálat miatt. Kothencz János, a L.É.T. Lakótelepi emberek Érdekképviseleti Társulása önkéntes mozgalmának vezetője ebből a megfontolásból is szorgalmazza a tarjáni kerületben megvalósuló kormányzati beruházást.

Első nap a beruházáson
Első nap a beruházáson

Jelenleg Szegeden a rehabilitációs ellátási igénnyel kapcsolatos ügyintézés három külön telephelyen történik, ezen változtat ez a 312 millió forintos fejlesztés. Itt, a Sólyom utcában kapnak helyet a felülvizsgáló orvosi bizottságok, a szociális és foglalkozási szakértők irodái, valamint a munkahelyek felkutatásával, illetve az álláshelyre kiközvetítéssel foglalkozó munkatársak irodái is.

A Sólyom utcai épület új külső homlokzatot kap, korszerűsítik az elektromos hálózatát, kicserélik a nyílászárókat, energiatakarékos fűtési- és hűtési rendszert alakítanak ki, illetve vadonatúj informatikai hálózatot kap a létesítmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvadtak a hűtők – tévedésből kapcsolt ki a Démász

A szolgáltató megjelent Fürtön Tibor szegedi, Szabadkai út 42. szám alatti Kertvárosi ABC-jénél és számlatartozás címén lekapcsolta a hálózatról. Tovább olvasom