Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

31 milliárdos mentőöv

Szeged - Idén a korábbinál háromszor nagyobb összegre, 31 milliárd forintra pályázhatnak azok az önkormányzatok, amelyek önhibájukon kívül nem tudnak kijönni a működésre kapott pénzből – hangzott el pénteken a kormányhivatal által rendezett jegyzői értekezleten.
B. Nagy László kormánymegbízott hozzátette, a pénz odaítélésének feltételrendszere is átláthatóbb lett. Idén háromszor lehet pályázni, és a 60 napnál régebbi, ki nem fizetett szállítói számlák, élelmezéssel kapcsolatos anyag- és szállítói költség kiegyenlítésére lehet kérni a segítséget. Kizáró ok, ha a település költségvetését a könyvvizsgáló negatív záradékkal látta el, vagy ha "túl sokat költött" nem önkormányzati feladatokra. A megyéből tavaly 20 pályázat nyert, B. Nagy László idén is ennyire számít. Mint mondta, itt szerencsére még egyik helyhatósághoz sem kellett biztost kinevezni. Az eladósodás gondját a kormány más keretből, más eszközökkel próbálja megoldani.

Októberben ismét népszámlálást tartanak Magyarországon. Végh Zoltán, a Központi Statisztikai Hivatal Szegedi Igazgatóságának vezetője az előkészítő munkáról számolt be a jegyzőknek. Az első két hétben interneten is be lehet majd küldeni az önállóan kitöltött kérdőívet, de a hagyományos módon is lesz lehetőség az adatfelvételre.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. április 15. 22:01
    „NEM leszek elérhető.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válaszoltak olvasóink kérdéseire a szupermodellek

Péntek délután három órától online interjút készítettünk Horváth Évával és Bódi Sylvivel. Tovább olvasom