Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

3,5 milliót nyert az Együtt a biztonságért program

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság „Együtt a biztonságért" bűnmegelőzési projektje: 3,5 millió forintot nyert a Belügyminisztérium pályázatán.
A Belügyminisztérium az elmúlt esztendő decemberében bűnmegelőzési projektek megvalósítására pályázatot hirdetett „Bűnmegelőzéssel összefüggő kiadások, támogatások és a közrendvédelmi bírságból befolyt összegek fejezeti kezelésű előirányzatok támogatásainak elnyerésére, bűnmegelőzési projektek megvalósítására."

A hirdetményre beérkezett pályaművek közt három rendőri szerv részesült pozitív elbírálásban, közte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság „Együtt a biztonságért" projektje, amely 3,5 millió Ft támogatást nyert.

A pályázat a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya, továbbá a rendőrkapitányságok, határrendészeti kirendeltségek szakmai elképzelése és igénye alapján valósul meg, öt városi önkormányzat - Szeged, Mórahalom, Hódmezővásárhely, Szentes, Kistelek - által nyújtandó mintegy 1,2 millió önerő biztosításával.

A programban a Csongrád megyében élő lakosok szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében közösségi programok, városi közbiztonsági napok, továbbképzések, elektronikus prevenciós tananyag (e-learning) készítése, többnyelvű információs kiadványok szerkesztése, interaktív web-felület létrehozása, bűnmegelőzési kisfilm forgatása szerepel. A pályázat szakmai anyagának összeállításakor fő szempont volt az egymást támogató, szakmailag kiegészítő együttműködés, széleskörű összefogás a lakosság minél teljesebb prevenciós megszólítása érdekében.

Olyan program létrehozása volt a cél, amely a bűnmegelőzés komplex preventív feladatát a lakóközösségek napi ritmusához alkalmazkodva igyekszik megvalósítani. Ezért is kapott kiemelt hangsúlyt például a világháló adta lehetőségek alkalmazása, „a prevenció közvetlenül otthonokba" juttatása.

A márciustól májusig tartó szakmai program megvalósításában a rendőrség az egyházak szakmai támogató együttműködésére is számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délmagyarország hűségkártyával a Coopnál

Többen vásárolnak náluk, amióta a Coop Szeged Zrt. üzleteiben is használhatják előfizetőink a kedvezményekre jogosító Délmagyarország hűségkártyát. Tovább olvasom