Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

380 alkotó közel 600 művet adott be Nyári Tárlatra

Minden eddiginél több képzőművész jelentkezett a május közepén nyíló idei Szegedi Nyári Tárlatra: 380 alkotó adott be festményt, grafikát vagy plasztikát a REÖK országos képzőművészeti seregszemléjére.
Összesen közel hatszáz mű kerül a szakmai zsűri elé. Pénteken kezdik meg az anyag zsűrizését, ami akár két napon keresztül is tarthat. Az értékelő bizottság tagja Popovics Lőrinc szobrászművész, Kótai Tamás képzőművész, László Dániel festőművész, Nagy Imre és Nátyi Róbert művészettörténész.

A Szegedi Nyári Tárlat presztízse évről évre nő, mutatja ezt az a tény is, hogy a kiemelkedő magyar képzőművészek úgy érzik, nem maradhatnak le a kétévente jelentkező szemléről. Az idén harmincnyolcadik alkalommal megrendezett kiállítás mindenkori célja, hogy bemutassa a kortárs magyar képzőművészeti törekvéseket, a hazai táblaképfestészetről, grafikáról és plasztikai trendekről, folyamatokról átfogó és hiteles képet nyújtson.

Néhány éve vezette be a REÖK azt a gyakorlatot, hogy a beadásos rendszer mellett a legnevesebb magyar képzőművészeket meghívják. Idén sem volt másképp: többek között Nádler István, Bukta Imre, Pinczehelyi Sándor, Ilona Keserü Ilona, efZámbó István és feLugossy László alkotása már biztosan látható lesz a május 16. és július 5. közt nyitva tartó tárlaton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magával vitte a gránátot

Munkavégzés közben világháborús gránátot talált egy szegedi férfi. Tovább olvasom