Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

3 év 8 hónap börtönt kapott a lányát lehányó részeges apa

Bűnösnek találta a Szegedi Járásbíróság azt a férfit és egykori feleségét, akik egyedül hagytak 9 kisgyereket egy fűtetlen lakásban.
A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki M. S. I. és Sz. J.-né  vádlottakat egyezően 9 rb. kiskorú veszélyeztetésének bűntettében – áll a Szegedi Járásbíróság csütörtöki közleményében. A családfő és egykori felesége nem más, mint az a volt házaspár, akik 2012. december 10. napján – élelem és fűtés nélkül – huzamosabb időre felügyelet nélkül hagyták otthonukban nyolc kiskorú gyermeküket oly módon, hogy a gyermekek számára nem biztosították az évszaknak megfelelő öltözéket, a gyermekek koszosak és ápolatlanok voltak, a fűtetlen lakásban pedig kosz, emberi vizelet és ürülék volt.
 
M. Sándor a bíróság udvarán. A férfit látszólag nem viselték meg a vádak. Fotó: Segesvári Csaba


A bíróság mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette a bűncselekménnyel érintett 9 kiskorú gyermek vonatkozásában. Megírtuk, az édesapa italozott, egy alkalommal lehányta saját gyermeke fejét. A bíróság 3 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte az édesapát, míg egykori feleségét halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság I.r. vádlott vonatkozásában elrendelte egy korábbi jogerős ítélettel kiszabott 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plesovszkiné: A KLIK megtette a megfelelő intézkedést

A KLIK egyeztetett a bérszámfejtővel, hogy ne forduljon elő többet ilyen hiba, Horváthné Oláh Mária… Tovább olvasom