Délmagyar logó

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 23°C Még több cikk.

3 éve partnere az SZTE-nek a Senghor Egyetem

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem és az önálló intézményként és egyben az afrikai francia nyelvű felsőoktatás hálózataként is működő Senghor Egyetem 2014 szeptemberében kötött részletes együttműködési megállapodást.
Ennek köszönhetően indulhatott el a frankofón felsőoktatási intézmény első európai kihelyezett képzése Szegeden. Az SZTE immár harmadik éve hirdeti meg a francia nyelvű nemzetközi tanulmányok szakon Európa–Afrika fejlődés specializációt, amelynek keretében jelenleg is több mint ötven hallgató tanul a Tisza-parti városban. A közös képzésen az SZTE húsz és harminc közötti afrikai hallgatónak ad oklevelet minden évben, akik most kezdnek majd visszatérni szülőföldjükre. Ezek a fiatalok egykori szegedi hallgatóként fontos pozíciókat töltenek be majd hazájukban. Jean-Dominique Assié, a Senghor Egyetem kihelyezett képzéseiért felelős igazgatója elmondta, a kiváló kapcsolatok fenntartása és erősítése mellett keresik annak lehetőségeit is, miként bővíthető az együttműködés, hozzájárulva ezzel mindkét intézmény hírnevének növeléséhez, oktatási színvonalának emeléséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mást mond a MÁV nekünk, és mást a vakoknak - esélyegyenlőség 2017-ben

Mást mond a MÁV nekünk, és mást a vakoknak - esélyegyenlőség 2017-ben
Ha 48 órával korábban bejelentkeznek a MÁV-nál, kérhetnek segítséget utazásukhoz a fogyatékkal élők - állítja a vasúttársaság. A látássérültek egyesületi vezetője felhívta a megadott számot. Nem sok sikerrel. Tovább olvasom