Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

3 hónap kórház után már otthon gyógyul a művész

Fél évszázaddal ezelőtt szerződött Szegedre Király Levente, aki főszerepet játszott volna a színház idei évadnyitó premierjén. A Nemzet Színésze azonban három hónapja csigolyatörést szenvedett, a nyarat a klinikán töltötte. Már otthon gyógyul, azt reméli, hamarosan tud majd járni, és újra színpadra léphet.
Ötven évvel ezelőtt egy tősgyökeres pesti vagány, egy tehetséges pályakezdő színész két kis bőröndjével leszállt a gyorsvonatról a lepusztult szegedi pályaudvaron, és azt mondta magában: „Atyaúristen! Ez is város?" Úgy tervezte, letölti itt a kötelező kétéves vidéki száműzetést, s aztán rohan vissza Budapestre. Aztán minden másként alakult. A szegediek hamar megszerették Király Leventét, ő pedig beleszeretett Szegedbe – és a feleségébe, akiben életre szóló társra talált. A folytatást mindenki tudja: a város díszpolgárrá választott színészkirálya az elmúlt fél évszázadban Keantől Willy Lomanig, Falstafftól Lear királyig számtalan főszerepben meghódította a Szegedi Nemzeti Színház közönségét.

A teátrum vezérkara tavasszal még azt tervezte, hogy az őszi szezonnyitó Offenbach-premieren újra főszerepet játszik. Csak az évadnyitón hallottuk, hogy beteg.

A színészkirály már színpadra lépne. Fotó: Karnok Csaba
A színészkirály már színpadra lépne.
Fotó: Karnok Csaba

– Három hónappal ezelőtt elcsúsztam itthon a küszöbön, elestem, és eltört az egyik csigolyám. A nyarat a szegedi klinikán töltöttem, ahonnan csütörtökön engedtek haza. Még nem vagyok teljesen jól, de már lassan javulok – mondta tegnap lapunknak Király Levente, akit vár vissza a társulat. Az Orfeusz az alvilágbant a Pesti Magyar Színház igazgatója, Iglódi István rendezi – a Nemzet Színészének szánt főszerepet, Styx Jankót egyelőre kollégája, Megyeri Zoltán váltótárs nélkül játssza a jövő pénteki nagyszínházi bemutatón és a további előadásokon. Szó van arról is, ha Király Levente újra felléphet, akkor Plutó szerepében fia, Király Attila is visszatér majd a szegedi színpadra – így hosszú évek után ismét egy produkcióban játszhatnak.

– Úgy tudom, kitaláltak számomra egy speciális változatot az Offenbach-operettből, és ha újra színpadra léphetek, azt játszom majd. Egyelőre azonban még járni is alig tudok, feküdnöm kell, és járókeretet használok. Nem vagyok benne a színházi ügyekben, mert a balesetem óta elég volt magammal foglalkoznom. Nagyon nehezen viseltem a klinikán eltöltött hónapokat, rengeteg vizsgálatot elvégeztek, és mindenféle más bajokat is megállapítottak. Várom, hogy olyan állapotba kerüljek, amikor újra próbálni, játszani tudok. Addig is a lapon keresztül üdvözlöm a szeretett kollégákat és a kedves közönséget! – köszönt el Király Levente.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magasabb fizetések más városokban

Szeged - Jóval kisebbre szabott a szegedi önkormányzati cégek vezetőinek (üveg)zsebe, mint más… Tovább olvasom