Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

3 parkoló autót tört össze, majd elmenekült

Szeged - Több százezer forintos kárt okozott vasárnap hajnalban egy ámokfutó Újszegeden: összetört három autót, majd a nyomokat eltüntetve elmenekült a helyszínről. A rendőrség keresi a tettest.
– Több százezer forintos a kárunk, az utcán parkoló Renault Megane-unkba hátulról belecsapódott egy ismeretlen autós. A kocsink a közeli platánnak ütközött, miközben meglökött két másik parkoló járművet is – mutatta a vasárnap hajnali cserbenhagyásos baleset helyszínét Bóka Zsolt. A Fő fasoron élő férfi elmesélte, vasárnap délelőtt szomszédjuktól tudták meg, egy ismeretlen belehajtott több, a ház előtt parkoló autóba. – Összetört a hátsó lökhárító, a lámpa, deformálódott a tank, a hátsó oszlopot takaró lemez, de megsérült az első lökhárító is. Iszonyatos erővel ütközhettek az autónak, de a balesetből semmit sem hallottunk – folytatta a pórul járt férfi.

Bóka Zsolt elmondta, a rendőrök sokáig helyszíneltek, de szinte semmit sem találtak. – Az ismeretlen autós mindent összesöpört, alig maradt törmelék. Egy nyomról viszont megfeledkezett, a rendszámtábla lenyomata megmaradt a lökhárítón – mutatta az L és J betűkre hasonlító nyomokat az újszegedi férfi. Csécsi Zsuzsanna, Bóka Zsolt szomszédja elmondta, a balesetben a fia kis áruszállítója és a Yarisuk sérült. Az újszegedi nő az utcafront felől lakik, de a baleset éjjelén nem hallott semmilyen zajt. – Talán a szemközti trafik kamerája felvette az ámokfutót – bizakodott Csécsi Zsuzsanna.

Bóka Zsolt összetört Renault-ja mellett. A rendőrség keresi az ámokfutót. A szerző felvétele
Bóka Zsolt összetört Renault-ja mellett. A rendőrség keresi az ámokfutót. A szerző felvétele

Mire számíthatnak a pórul járt újszegedi autósok? A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) honlapja szerint ismeretlen gépjármű által okozott kár esetén nincs kártérítés. Még ha meg is kerülne az autós, akkor sem oldódna meg minden probléma, ugyanis a kötelező biztosítás egyik passzusa szerint „a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás csak a gépjármű üzemeltetése során okozott károkra nyújt fedezetet". Azaz a parkoló autó által okozott kárt nem téríti meg a biztosító. Márpedig Újszegeden ilyen is történt: a sorban utolsóként parkoló Renault törte össze az előtte várakozó két járművet.

Cserbenhagyás

Horváth Bence, a totalcar.hu autós hírportál jogásza szerint ha a baleset során egyértelmű, hogy nem történhetett személyi sérülés, akkor az eset a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének szabálysértéseként bírálandó el, maximum 30 ezer forintos pénzbírsággal. Ha a baleset magában hordozza a sérülés lehetőségét, és az eset cserbenhagyás bűncselekményének minősül, 1 év szabadságvesztés szabható ki. Utóbbi esetben a sofőrt a járművezetéstől is eltilthatják.

– A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába érkezett bejelentés 2015. február 15-én. A rendőrök az ügyben adatgyűjtést és tanúkutatást hajtottak végre. A Szegedi Rendőrkapitányság szabálysértési feljelentést tett egyelőre ismeretlen személy ellen – közölte a rendőrség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virág cukrászda: új pályázatot írnak ki

Bár többen is érdeklődtek, nem volt érvényes pályázat a Virág cukrászda üzemeltetésére, ezért új pályázati feltételekkel, gyorsított eljárásban keres bérlőt a város. Tovább olvasom