Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

3 takarékszövetkezet és 1 posta kirablóját keresik Szegeden

Szeged - Még nem lélegezhetnek fel azok az egyelőre ismeretlen elkövetők, akik az elmúlt időszakban több szegedi pénzintézetet raboltak ki. A nyomozás legfeljebb addig tarthat, amíg a bűncselekmény el nem évül: ez rablás esetében maximum 15 év.
Négy pénzintézet kirablóját keresi még most is a rendőrség Szegeden. Két éve a Retek utcai Partiscum Takarékszövetkezetet, tavaly a kecskéstelepi postát, idén áprilisban a Fontana Credit Oroszlán utcai fiókját, majd a Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet Sárosi utcai intézetét rabolta ki ismeretlen. Előbbi két rablás elkövetője „forró nyomot" is hagyott maga után: a Retek utcai rabló maszkját a Csongrádi sugárúton, a postarabló piros baseballsapkáját pedig a tett elkövetésének helyszínétől néhány méterre találták meg.

Megnyugodhatnak az elkövetők, hogy örök homály fedi majd a kilétüket? – tettük fel a kérdést Szenti Szabolcsszázadosnak. – A nyomozást a lehető legrövidebb időn belül le kell folytatni, és az elrendelésétől, illetve megindulásától számított 2 hónapon belül be kell fejezni. Ha az ügy bonyolultsága vagy elháríthatatlan akadály indokolja, határidejét az ügyész legfeljebb 6 hónappal, ennek letelte után pedig az ügyészség vezetője legfeljebb a büntetőeljárás megindításától számított 1 év elteltéig meghosszabbíthatja. 1 éven túl a felettes ügyészség vezetője, 2 éven túl a legfőbb ügyész jogosult a nyomozás határidejének meghosszabbítására. Egy nyomozás legfeljebb addig tarthat, amíg a bűncselekmény el nem évül. Az elévülési idő a büntetési tétel felső határa, de legalább 3 év. Vannak azonban olyan bűncselekmények, amelyek sohasem évülnek el. Ilyen például a több emberen vagy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés – közölte a rendőrségi szóvivő. Rablásért maximum 15 év büntetés járhat: ennyi az elévülési ideje a fent említett ügyeknek is.

Legutóbb a Sárosi utcai takarékszövetkezeti fiókot rabolták ki. A tettest még nem fogták el. Fotó: Frank Yvett
Legutóbb a Sárosi utcai takarékszövetkezeti fiókot rabolták ki. A tettest még nem fogták el.
Fotó: Frank Yvette

– Ha a nyomozás során nem sikerül megállapítani a bűncselekmény elkövetőjének személyazonosságát, akkor a nyomozást a rendőrség felfüggeszti. Amennyiben a későbbiekben a felderítéshez vezető bármilyen információ felmerül, a nyomozás tovább folytatódik. Történt már olyan rablás Szegeden, amelyben a nyomozást felfüggesztettük, majd 1 év elteltével került olyan információ a nyomozók birtokába, amelynek köszönhetően sikerült elfogni az elkövetőt. A nyomozás folytatásáról a rendőrség hivatalból dönthet, nem kell hozzá bejelentés, kérés – magyarázta Szenti Szabolcs.

Csongrád megyében jelenleg 2852 nyomozás van folyamatban.

Olvasóink írták

 • 6. Grabowsky 2011. június 09. 21:32
  „Látjátok, a móravárosi fiókot nem fogják kirabolni, ugyanis olyan nincs!”
 • 5. mihaly-1 2011. június 09. 21:18
  „A rendőrök sztrájkolás eredménye a kinyomozatlan bűnügyék szaporodása napról-napra!”
 • 4. Besenyő_Pistabácsi 2011. június 09. 19:22
  „Mennyi a nyomravezetői?”
 • 3. uborka 2011. június 09. 15:37
  „Nagyon mutogatta a fotóit a rendőrség a három friss rendőrnek kit megharapott egy férfi és ők aztán halált nem ismerve elő állitották. Ezek a gyerek rendőrök a büdös életben nem fogják el az illetőt. mire volt jó a rendőrségnek a rettenetes nagy fotóval előhozakodni 3 taknyos rendőr fotóival. Kérem most mutassák meg mit tudnak. Talán az ellopott autóm is előkerülne amit még nem zárták le az ügyét fél év eltűntével.Olyan az állomány amilyen a parancsnokEz a véleményem.”
 • 2. Smerdis_of_Arshak 2011. június 09. 14:57
  „vagy majd egyszer valaki kisebb büntiért beköpi őket.”
 • 1. deszkás 2011. június 09. 13:50
  „Ha nem voltak rabositva valamiért és abbahagyják akkor süthetik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negatív a Szegeden vizsgált pár mintája

Egy Németországból Romániába tartó párt vizsgálatak hasmenés miatt Szegeden, de nem mutatták ki az E-coli baktérium-fertőzést. Tovább olvasom