Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

400 diák biciklizett Újszentivánra - rendőri felvezetéssel

Szeged - Állati jó nap elnevezéssel projektnapot tartott hétfőn az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola. Rendőri felvezetéssel indultak biciklivel Újszentivánra.
Kerékpáros diákokkal, tanárokkal és kísérőkkel telt meg az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola udvarán a focipálya hétfőn reggel 8 órára: Újszentivánra indultak két keréken a felső tagozatosok.

- Másodszor is elnyertük az ökoiskola rangot, ezért igyekszünk olyan programokat szervezni, amelyek a környezettudatos életmódra nevelik a gyerekeket. Több mint 400 felső tagozatos diák indul Újszentivánra, a Szentiván Lovasparkba rendőri felvezetéssel. Több hónapos szervezés előzte meg a biciklitúrát, a rendőrség, a szülők és a gyerekek bevonásával - mondta el a reggeli gyülekezőnél Kaszt Erika, a környezeti nevelés munkacsoport vezetője. Osztályfőnöki órákon is részt vettek a rendőrök, hogy megfelelően felkészítsék a fiatalokat.

400 diák biciklizett Újszentivánra - rendőri felvezetéssel. Fotó: Karnok Csaba - galéria

Az állatok világnapjához (október 4.), illetve a mai, nemzetközi madármegfigyelő naphoz kapcsolódóan szervezték a projektnapot, amely az Állati jó nap nevet kapta. A Liliom utca - Boldogasszony sugárút - Aradi vértanúk tere - Dóm tér (itt bevárták egymást) - Oskola utca - Belvárosi híd - Torontál tér - Alsó kikötő sor útvonalon haladt a bringás sereg. Motoros rendőr és több rendőrautó gondoskodott a biztonságukról.

Kellett is az elővigyázatosság: a Belvárosi híd szegedi oldalán egy-két autós úgy gondolta, be tud csusszanni a biciklizők mellé, de a rendőrök hamar megállították őket. Néhány perces fennakadást okozott a forgalomban a menet. Mintegy 100-an Újszegeden, a Torontál téren csatlakoztak hozzájuk. Úgy tudjuk, szülők, hallgatók is szép számmal besegítettek a tanároknak egyben tartani a tömeget.

A rendőrség tájékoztatása szerint előreláthatólag 13 órakor jönnek vissza a biciklisek az iskolájukba, kérik a közlekedők türelmét és megértését.

Olvasóink írták

 • 15. virág25 2012. október 10. 13:21
  „Meska, NEM. A tanulás az tanulás. Ebben az élmény az volt, hogy nem az iskolában voltak. Elmaradt a matematika és kinek kinek a nem tetsző tantárgy. A tanárok egy részének sem kellett ott lennie. Osztályonként beosztva elhúzódott volna, de más is tudott volna közlekedni! Egyszerre kint sem kezdődött program. Nem annyira élvezték ezt a gyerekek és a tanárok sem. Dicshimnuszt lehet zengeni és látványt mutatni, sztárolni az iskolát, csak ez rosszul sült el. (Ja és voltak még más hibák is, csak azzal nem dicsekednek). Hidd el! Ha jól tudom a tanároknak lenne a feladata a tanulás biztosítása, (bár ők szeretnek visszamutogatni a szülőre is), nem a rendőrnek. (Szolgálunk és védünk.) Baj van ott, ahol ilyen programot, ilyen jelmondattal és szervezetlenséggel szerveznek! ÖKONAP!”
 • 14. vimvirepellere 2012. október 09. 20:41
  „10. nelek 2012.10.08. 23:39

  Kedves nelek! 7.45-kor indultam el otthonról, a reggeli csúcs éppen tetőzött, és valóban igazad van, azok miatt a szülők miatt, akik a lépcsőn is legszívesebben vinnék a gyereket a Ságváriba. Okolható még a csúcsért a Jókai utca Szentháromság utca közt található lámpák beállítása, ami miatt összetorlódnak az autók a Hősök kapuja előtt. Nem 8 után jártam arra, hanem 8 előtt kerültem dugóba. Ezt követte a gyerekrajzás, úgyhogy több, mint 20 perc alatt értem át azon a távon, ami normál esetben is legfeljebb 2 perc.

  11. meska 2012.10.09. 07:00

  Örülök neki, hogy csupa móka és kacagás az életed, eredményes kerékpározást, legyél jó szabadidő-szervezője a gyermekeknek. Ha már a stílusos helyesírással hadilábon állsz, legalább a kerékpáros túrákban a társadalom javát szolgálod. haha!”
 • 13. meska 2012. október 09. 18:28
  „Virág25: ez nem "nem tanulás" hanem másfajta tanulás. Szerintem sokkal nagyobb készüléssel és stresszel jár. A gyereknek pedig egy igazi élmény. Osztályonként beosztva nem húzódott volna el még jobban a kivonulás? Az állam szerveinek /rendőrök, tanárok/ nem az a feladata, hogy az adónkból finanszirozva a legérdekesebb, leghasznosabb tanulást biztosítsa? Vagy hogy is van ez...?”
 • 12. virág25 2012. október 09. 08:54
  „Megint egy nap amikor tanároknak nem kell tanítani. A gyereknek nem kell az iskolában lenni. Hurrá! Ehhez még kapnak környezeti nevelés címszó mellett rendőri és szülői segítséget! Mibe is kerül ez az államnak? A tanár megkapja a fizetését, gondolom a törvény szerinti kísérő pedagógus létszámot betartották. Tehát akkor miért is kell ennél több segítség? Ment még a ráérő szülő. A rendőr is szolgálatban volt, tehát neki is jár a fizetés, sőt rendőri felvezetéssel!!!!!!, ÖKONAPI program benzingőzben! Gratulálok! Ezek a legjobb tanárok?
  Ha osztályonként, esetleg csoportokba időre beosztva indulnak akkor sem lett volna semmi hiba! Az ötlet és a megvalósítás is siralmas! Ez ma gyakorló iskola színvonala! Tanuljanak a hallgatók: ezt így nem szabad! Veszélyes a gyerekre és sokba kerül!”
 • 11. meska 2012. október 09. 07:00
  „Vimvilepellere: Bicajos tanár vagyok, aki szombaton vitt 24 gyereket kerékpáros kirándulásra. Na kb ekkora a szavak alapján kikövetkeztető emberismereted, haha! És hogy a szavaid alapján te ki lehetsz, arról most ne is essék szó, mex egy: túlkényelmesedett..../egyébként ajánlom neked a bicajt, minden max. 20 percre/”
 • 10. nelek 2012. október 08. 23:39
  „7. vimvirepellere 2012.10.08. 21:45

  A reggeli csúcs nagyrészt pont a gyerekek autóval iskolába szállítása miatt van, ez jól látszik az iskolai szünetek idején. Ez a csúcs 8-ra lezajlik.
  Te pont arra jártál 8 után, belefutottál.
  Ha fél 9 kor indulnak más fut bele.
  Azok között is lett volna aki olyasmit ír, amit te.”
 • 9. CsImre 2012. október 08. 22:26
  „Ha egy balfék elbambul, és belekoccan a másikba, eltorlaszolják az utat, és ugyanilyen dugó alakul ki. Akkor nincs semmi, de ha félezer gyerek indul közös kalandok felé, akkor rohadjanak meg.

  1. kispacni:

  Ha 40 gyerek megy át a hídon, akkor nem esik el, de ha 400 akkor elesik? Elég béna ez a híd...”
 • 8. atomboy 2012. október 08. 22:15
  „Szomoruan latom, hogz elottem irok kozul nehanyan fel vannak ezmiatt haborodva... Egyebkent, irigyelem azokat, akiknek 8 ora utan kezdodik a munkaja, raadasul belvarosban...”
 • 7. vimvirepellere 2012. október 08. 21:45
  „6. meska 2012.10.08. 21:00

  Te vagy valami munkanélküli vagy dologtalan aranyifjú lehetsz, aki ráér vakarózni mások hülyesége miatt, vagy akinek fogalma sincs a reggeli csúcsforgalom idejéről. A kerékpárosok szórakozni indultak, az autósok zöme dolgozni, vagy ügyet intézni, ezt ugyan ne állítsuk már egálba. Ráadásul a kiskölkök 8.30kor épp úgy örültek volna, hogy sportolhatnak, mint 8kor. Abban a plusz fél órában kaphattak volna egy kis KRESZ oktatást, azoktól a rendőröktől akik ilyen lelkesen asszisztáltak ehhez az agyament induláshoz.”
 • 6. meska 2012. október 08. 21:00
  „Ó, Ti szegények...már megint várnotok kellett a mockossz kissz gyerekekre...akik úgy egyébként örültek, hogy sportolnak, meg kirándulnak...ha fél kilenckor indulnak, akkor előadjátok hogy mér pont a fél kilences csúcsforgalomban...örüljetek inkább annak, hogy mások bevállalják, és mozgatják a Ti gyermekeiteket is!”
 • 5. kalkutta 2012. október 08. 17:13
  „Nem értitek. Ez volt a környezeti nevelés!
  Ennyi eszük van.”
 • 4. vimvirepellere 2012. október 08. 15:04
  „Nagyon köszönjük annak az elmebetegnek, aki a reggeli csúcs idején indította útnak a menetet, a belváros legfrekventáltabb és leginkább gépkocsikkal zsúfolt helyein. Ha 20 perccel később indulnak el nem lett volna semmi gond, de így vagy 10 percen keresztül ömlöttek a kerékpárosok az Aradi vértanúk terén, amivel kb. 20-25 percnyi torlódást okoztak. Még hogy néhány perces fennakadás...”
 • 3. Connecticut 2012. október 08. 13:19
  „lehet hogy naponta több ezren bicajoznak át a hídon de egy nap 24 órából áll, nem egyszerre megy át az összes biciklis. reggel biztos "örültek" az emberek, az apróbb fennakadásnak. egy évben egyszer azért biztos ki lehet bírni... :)”
 • 2. vuk 2012. október 08. 13:06
  „Rendori felvezetes? Naponta tobb ezren kerekparoznak felvezetes nelkul... Ha a kerekparozashoz felvezetes kell mar regen rossz a helyzet. De minimum meg kell vizsgalni, hogy mi/ki az oka.

  1. kispacni 2012.10.08. 12:52
  Miert nem? Mi baj a hiddal? Vagy tan csak nem az autosok (szandekosan) fogjak elutni oket? Azt gyilkossagnak (avagy halalt okozo kozuti veszelyeztetesnek) hivjak, nem balesetnek vagy figyelmetlensegnek.”
 • 1. kispacni 2012. október 08. 12:52
  „Felelőtlenség volt ez a túra így. 400 gyereket nem lehet bevinni a reggel nyolc órás forgalomba át a hídon. Minimum, hogy fél kilenc után kellet volna elindulniuk. Természetesen el is esett a hídon gyerek. Nyilván nem alkalmas a híd 400 kerékpározó gyerek átvezetésére.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz ma a családot egyben tartani

Vágyunk családra, ugyanakkor félünk az elköteleződéstől. Tovább olvasom