Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

40 másodperc alatt kapcsoltak

Ruzsa - Öt csapat közül harmadik lett a Komárom-Esztergom megyei Vértessomlón rendezett Országos Tűzoltó Kapocskupán a Ruzsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület lánycsapata. Ők az egyedüli női alakulat a megyében.
– A csapatnak csak a fele versenyzett most; ketten érettségiznek közülünk, mi hárman 25 év körüliek vagyunk – mutatta be a résztvevőket az alapító, Rózsa Anita.

– A kapocsversenyt arra találták ki, hogy tömlő-összeszerelést gyakoroljunk szárazon. Úgy kell elképzelni, mintha a motorral mondjuk patakból szívnánk fel a vizet. Motivál minket a verseny, 35-40 másodpercre javult a szintidőnk. A bonyolultabb szereléshez 80 másodperc kellett. A sikerhez összehangolt csapatmunka szükséges, hogy precízen tudjuk a lépéseket, pontosan beállítsuk az eszközöket, összekapcsoljuk a szívótömlőket. A motorkezelő vezényszavára minden katonás rendben történik. A ruzsai férficsapat ötödik lett, ők a lányok idejének fele alatt teljesítették a feladatot. Lomb Feri bácsi, tűzoltóságunk szíve-lelke, a ruzsai egyesület parancsnoka a versenyen bíróként szerepelt.

A ruzsai bronzlányok és a kapitány: (balról) Kispál Szandra, Tóth Nikoletta, Papp Brigitta, Lomb Ferenc, Király Anita és Rózsa Anita. Fotó: DM
A ruzsai bronzlányok és a kapitány: (balról) Kispál Szandra, Tóth Nikoletta, Papp Brigitta, Lomb Ferenc, Király Anita és Rózsa Anita. Fotó: DM

Ruzsán hagyománya van a tűzoltóságnak, a lányok párja az őrsön dolgozik. Általuk kedvelték meg a köztestületet, és azt, hogy sokfelé el lehet jutni, meg változatos testmozgásnak sem utolsó ez a létforma. Öt éve alakult meg a női csapat, hétvégeken edzenek egy-egy órát. Anita civil foglalkozása óvodapedagógus, de akad bankár, tisztviselő, pultos és eladó is. Összekovácsolódtak. A csapat most a májusi, megyei megmérettetésre készül, és indul a nyári országos versenyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálatot követel a DK

A DK olyan pártatlan vizsgálat indítását követeli, amelyet nem a Magyar Nemzeti Bank bonyolít le. Tovább olvasom