Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

40 milliót kap Ásotthalom

Ásotthalom - 14,5 millió forintot nyert a nagyközség az illegális migrációból fakadó problémák kezelésére, valamint pályázaton 6,1 milliót nyert térfigyelőkamera-rendszer kiépítésére és 20 milliót az intézményei korszerűsítésére.
Toroczkai László polgármestertől megtudtuk: a 14,5 millióból köztisztasági csoportot állítanak fel. 3 főt napi 8 órás főállásba vesz fel az önkormányzat, nem közmunkabérért dolgozó közfoglalkoztatottakat. Feladatuk az illegális migráció után maradó irgalmatlanul nagy mennyiségű szemét felszámolása lesz.

A pénz másik részéből platós járművet vásárolnak a csoport számára, amivel Ásotthalom teljes 122 négyzetkilométeres kül- és belterületéről begyűjtik a szemetet. A maradék pénzből a mezőőrség és a polgárőrség kap támogatást az üzemanyagköltségeihez, hiszen a tevékenységük 95 százaléka a migrációval kapcsolatos.

A térfigyelőkamera-rendszer a legkorszerűbb, éjjel-nappal látó, rendszámfelismerős, vandálbiztos készülékekből áll majd. Ezeket a nagyközség 5 bevezető aszfaltútjára szerelik fel, hogy a ki- és belépő forgalmat figyelhessék, és a nemzetközi embercsempész maffiát távol tartsák.

A település központját is figyelik, a főtérrel és a buszvégállomással együtt. 7 kamerát terveznek, határidő az év vége, de pár hónapon belül igyekeznek kivitelezni. A 20 milliós energetikai pályázatból 3 önkormányzati intézményt, a polgármesteri hivatalt, a sportcsarnokot és a művelődési házat korszerűsítik. A teljes áramellátást napelemekkel fedezik. Ezzel a tervek szerint jelentős megtakarítást ér el az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stáry Katának a szegedi balettel egy régi álma vált valóra

A Szegedi Kortárs Balett pénteken és szombaton 19 órától újra játssza a kisszínházban Juronics Tamás Stabat Mater-produkcióját. Tovább olvasom