Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

430 ezer forint gyűlt össze Tominak

Szeged - Befejeződött lapunk és Bori Zoltán közös jótékonysági akciója, amelyben a szegedi rákos kisfiú, Deák Tomi megsegítésére árverést szerveztünk. A hét sportfelszerelésre érkezett licitekből és a Lapcom Média Alapítvány számlájára utalt összegekből 430 ezer forintot gyűjtöttünk, amelyet rövidesen átadunk az ötéves kisfiúnak és édesanyjának.
 Végeredmény

Tegnap befejeződött a licit, amely összesen hét sportfelszerelésért zajlott. Az ajánlatok érkeztek magánszemélyektől, illetve kluboktól is.
Íme a végeredmény (az összeg után zárójelben a felajánló klub neve), a brazil Robinho (AC Milan) meze: 110 ezer forint; a Győri Audi ETO KC női kézilabdásainak limitált BL-pólója: 60 ezer forint; a Veszprém KC női kézilabdásainak meze: 50 ezer forint (Pick Szeged), a Diapolo-Szeged férfi vízilabdásainak aláírt labdája: 20 ezer forint; a Videoton labdarúgóinak meze: 20 ezer forint (Szeged 2011-Grosics Akadémia); a Győr női kosarasainak meze: 10 ezer forint (Naturtex-SZTE-Szedeák); a Debrecen labdarúgóinak meze: 10 ezer forint (Szeol SC).

Saját szoba, saját ágy – saját birodalom. Egy kisgyermeknek ez lehet a kezdőlépés az önállósodás felé, egyben rendkívüli boldogság. És éppen erre a boldogságra van szüksége a szegedi rákos kisfiúnak, Deák Tominak a gyógyuláshoz, aki több hónapig volt a szegedi gyermekklinika lakója.

A múlt idő így helyes, hiszen tegnap délután kilépett az intézmény kapuin Tomi és édesanyja, Hajdú Tímea. Nem azért, amiért az elmúlt hetekben, hónapokban mindennap, hogy megtegye a napi egyórás sétát. A kisfiú új otthonra lelt – hála Bori Zoltán és lapunk közös akciójának, illetve az édesanya áldozatos keresésének. Megírtuk: a kisfiú a különböző kezelések után egészségügyi okokból nem mehet haza korábbi otthonukba, ezért albérletet kerestek – és találtak.

– Nagyon sok lakás érdekelt, a szám elérheti akár a harmincat. Nagyjából tízet személyesen is megnézhettem, így jutottam el a Mars térhez közeli, első emeleti, bútorozott lakáshoz, amelyet az elmúlt napokban szépen kicsinosítottam. Két külön szoba van benne, amelyben Tomi és nővére, Timi, valamint én lakunk majd. A hely nagyon jó, a közlekedés is ideális. A két kis ágy a sajátjuk lesz, ezenkívül átkerültek a játékok is – mondta boldogan az anyuka.

Tomi tegnap délután kilépett a klinika kapuin, és egyből az albérletbe ment az édesanyjával. Az éjszakát már itt töltötte a kedvenc legói között, a saját kis ágyában.

Hazafelé. Deák Tomi és édesanyja tegnap elhagyhatta a szegedi gyermekklinikát. Fotó: Schmidt Andrea
Hazafelé. Deák Tomi és édesanyja tegnap elhagyhatta a szegedi gyermekklinikát. Fotó: Schmidt Andrea

– Heti egyszer kell visszajárnunk vérvételre, hogy ellenőrizzék és nyomon kövessék Tomi állapotát. Még mindig keveset eszik, de erre lesz jó a saját otthon és környezet. Nagyon meghatott és jólesett, hogy ennyien segítettek. Tomi is egyre inkább megértette és felfogta, hogy mi történik, és a mezeknek hála egyre jobban érdeklődik a sportok iránt. Köszönjük szépen! – mondta Hajdú Tímea.

A hét sportfelszerelés licitje tegnap véget ért, a végeredmény örömteli: 280 ezer forint jött össze így, míg a különböző befizetések révén a Lapcom Média Alapítvány számláján további 150 ezer forint. Az összegyűlt 430 ezer forintot lapunk és Bori Zoltán közösen adja át a családnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercedes és BMW frontális ütközése a régi 5-ösön

A helyszínen, a 159-es kilométernél teljes volt az útlezárás, kerülni az M5-ös autópálya felé… Tovább olvasom