Délmagyar logó

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 27°C Még több cikk.

'48 üzenete: A függetlenségünkért meg kell küzdeni

Minden nemzedéknek, minden generációnak meg kell küzdeni a maga igazáért, a függetlenségéért - mondta B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa az 1848- 49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt tisztelegve.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Roosevelt téren emlékezett meg. Az ünnepségen B. Nagy László országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa mondott beszédet. Köszöntőjében kiemelte, hogy szomorú látni azt, hogy ugyanazon problémákkal küzdünk, mint elődeink, az igazságosság, a szabadság és a függetlenség kérdésével. – Ez a pici, nemzeti színű szalagcsokor, a kokárda képviseli a szabadság feltétlen tiszteletét. Azt jelképezi, hogy ugyanahhoz a nemzethez tartozunk, és mi, magyarok mindannyian felelősek vagyunk azért, amit elődeink ránk hagytak – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.
1848 üzenete: A függetlenségünkért meg kell küzdeni - Galéria

Hozzátette, minden nemzedéknek meg kell küzdenie a saját igazéért. Ennek a generációnknak és különösen a döntéshozóknak ugyanúgy végig kell járnunk ezt az utat, hisz a nemzet védelme elsődleges feladat.

A köszöntő után az ünneplők – köztük Juhász Tünde kormánymegbízott és Kakas Béla a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, a pártok és civilszervezetek képviselői – megkoszorúzták Klauzál Gábor reformkori politikus, miniszter szobrát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mutatjuk, hogyan ünneplik március 15-ét a szatymazi iskolások - galéria

Mutatjuk, hogyan ünneplik március 15-ét a szatymazi iskolások - galéria
A Szent István Katolikus Általános Iskola adott műsort a szatymazi művelődési házban - igazán… Tovább olvasom