Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

4 és fél hónapot csúszik a rehabilitációs központ

Szeged, Csongrád megye - Előre nem látható szigetelési és csatornaproblémák miatt csak május közepére lesz kész a kormányhivatal Sólyom utcai rehabilitációs központja.
Az uniós támogatást hirdető tábla és a korábbi nyilatkozatok szerint tavaly december végére el kellett volna készülnie Tarjánban a Sólyom utcai megyei rehabilitációs központnak. A csaknem 4 hónapos csúszás okáról a kormányhivatal azt a tájékoztatást adta, hogy az épület padozatának bontásakor előre nem látható szigetelési problémák merültek fel.

Ezt utólag falátvágással járó szigeteléssel küszöbölte ki a kivitelező, és ehhez csatlakoztatta a padlószerkezetet. Az is később, az épület szennyvíz- és esővíz-elvezető rendszerének kamerázásakor derült ki, hogy a meglévő vezetékekbe gyökerek nőttek bele, emiatt azt is cserélni kellett. Ezekre a pluszmunkákra is közbeszerzést kellett kiírni.

Jelenleg a tetőszerkezeten szerelik a klíma kültéri egységét, utána készül el a zöldtető. Az udvaron a szennyvíz- és csapadékvízcsöveket fektetik, a bejáratnál pedig épül az akadálymentes rámpa. Az udvaron még parkolót alakítanak ki, és kertépítési munkák vannak hátra. Az épületben gépészeti és elektromos szerelést végeznek, burkolnak.

Az előre nem látható pluszmunkák több mint 20 millióba kerülnek. Fotó: Kuklis István
Az előre nem látható pluszmunkák több mint 20 millióba kerülnek. Fotó: Kuklis István

A kivitelezés előreláthatólag május 15-ére ér véget. Az objektumra ezután lehet használatbavételi engedélyt kérni. Ennek birtokában kezdhet működni a központ. Az épületegyüttesbe a kormányhivatal korábbi rehabilitációs szakigazgatási szerve, vagyis a családtámogatási és társadalombiztosítási főosztály rehabilitációs ellátási és szakértői osztálya költözik az Oroszlán utcából.

Szintén ott kap helyet az NRSZH másodfokú orvosi bizottsága, amely most a Vasas Szent Péter utcai épületben található. Emellett lesz még ügyfélszolgálat is. A megüresedő épületek, helyiségek állami tulajdonú ingatlanok, további hasznosításukról egyeztetés folyik. Azoknak a kormányhivatal csak vagyonkezelője. A Sólyom utca 2. komplex akadálymentes átépítésére nettó 210 millió forintot költenek, az előre nem látható pluszmunkák több mint 20 millióba kerülnek.

Korábban írtuk: a három épületből álló, több mint 1000 négyzetméter alapterületű központban 12 vizsgálóhelyiséget alakítanak ki, jelentős informatikai fejlesztést végeznek, és modern képességvizsgáló eszközöket szereznek be. A fejlesztés egy országos program része, amely az Európai Unió közel 4 milliárd forintos támogatásából valósul meg 17 hazai településen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Péter szerint nem támogatta a Jobbikot az Épkar

Filó András, a Jobbik egykori szentendrei elnöke azt mondta, azért kellett távoznia pártjából, mert bírálta a Kun-Mediátor-üggyel is összefüggésbe hozott Épkar Zrt.-t. Tovább olvasom