Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

4 millió forintos kárt okozott az ittas nő a Gáz utcában

Szeged - Volt kötelező gépjármű-biztosítása annak a nőnek, aki péntek este ittasan öt kocsit tört tropára a szegedi Gáz utcában. A sértettek autóiban keletkező kárt a nő biztosítója téríti majd meg, ami ezután a teljes összeget megpróbálja behajtani ügyfelén, hiszen az súlyos gondatlanságot követett el.
Legalább leteszteltem, hogy kinyílt a légzsák! – egy szemtanú szerint ezt mondta az ittas állapotban vezető 43 éves szegedi nő, miután autójával múlt pénteken összetört öt autót és egy szemeteskonténert a szegedi Gáz utcában. A nő – ahogy korábban írtuk – a Gáz utca 16. szám előtt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, felfutott az útpadkára, nekiment egy ott parkoló fehér Suzukinak, felborított egy konténert, majd visszatért saját sávjába, egyenesen felhajtott a 14-es lépcsőház elé, onnan visszakormányozott az útra, áthajtott újra a bal oldalra, ahol még összetört négy parkoló autót, valamint elsodort egy facsemetét.

Az öt autóban Kruchió Csaba, egy kárfelvétellel és kárszámítással is foglalkozó szegedi cég szakembere szerint összesen 3-4 millió forint kár keletkezett. Ehhez a kárhoz jön még hozzá a Szegedi Környezetgazdálkodási és Nonprofit Kft. kezelésében álló megsérült szemetes javítási költsége. – A balesetet okozó nőnek volt kötelező gépjármű-biztosítása, az általa okozott károkat, mint az autók és a kuka teljes körű javítása, vagy szükség szerint egy csereautó bérlésének a költsége, a biztosítója fizeti a károsultaknak. Ezt az összeget azután az ügyfelén fogja behajtani, hiszen itt nem egy sima balesetről van szó: a nő ittasan, tehát súlyos gondatlanságból okozott kárt. Amennyiben ügyfele nem hajlandó fizetni, a biztosító polgári peres eljárást indíthat ellene – magyarázta a szakember.

Kruchió Csaba azt is elmondta, ha a sofőrnek nem lett volna biztosítása, az általa okozott károkat a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) térítette volna meg. A Mabisz ezután szintén a bíróságon hajtatta volna be ezt az összeget, amennyiben a sofőr önszántából nem fizetett volna. A szakértőtől azt is megtudtuk, hogy ilyen esetekben mindegy, hogy a sértett járművek vezetőinek van-e biztosításuk vagy sem: a károkozó biztosítója mindenképpen megtéríti költségeiket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

350 ház volt áram nélkül Balástyán

Elérte a vihar a megyét, de nem emiatt ment el az áram Balástyán. Estére lett újra világítás. Tovább olvasom