Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

4 személy, 5 autó sérült a Bertalan hídon

Szeged - A delmagyar.hu értesülése szerint öt autó ütközött össze kedden este a szegedi Bertalan hídon. Egyelőre még nem tisztázott, hogyan történt a baleset, annyi viszont már kiderült, hogy egy súlyosabb és három könnyebb sérült van.
Egy Skoda Fabia, amely Újszeged felé haladt a Bertalan hídon kedd este, eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és nekiütközött a vele szemben haladó két olasz rendszámú kocsinak.

Továbbsodródva egy magyar rendszámú kisteherautót is „elütött". Kiszakadtak a kerekei, mégis nekiment még egy Suzukinak, majd megpördült, és orral Szeged felé megállt. A Suzuki anyósülésén utazott személy súlyosan megsérült, további három ember könnyebb sérülést szenvedett.

4 személy, 5 autó sérült a szegedi Bertalan hídon. Fotó: Frank Yvette
4 személy, 5 autó sérült a szegedi Bertalan hídon.
Fotó: Frank Yvette

A rendőrök váltakozva engedik a forgalmat az éjjel 11-ig tartó helyszínelés idején. A Szegedi Rendőrkapitányság műszaki szakértő bevonásával büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. love 2008. július 25. 12:29
  „Gabianya75!
  Tudod, h mi volt a sofőrrel?
  Miért történt?
  Én tudom, h miért vesztette el az autó alatt az uralmat!
  Sajnos elvesztette az eszméletét. És nem azért mert részeg volt. Igen hibás, de nem kell azért egyből agyonverni.
  Sajnos veled, családtagoddal és velem is bármikor megtörténhet, h elájul vagy rosszul lesz és baleset lesz a vége.
  Ez is mérlegelni kell.
  Szerencséje volt a srácnak, mert olyan autóban ült, ami normális anyagból van megépítve, nem pedig egy suzukiban ült.
  Sajnos nem értem,h miért biznak ennyire az emberek a suzukiban, ami olyan anyagból van, mint a trabant.
  Én inkább egy régebbi autóval járok, mint egy új suzukival. Nekem fontosabb a biztonságom, mint, h mennyire új az autóm.”
 • 31. gabianya75 2008. július 20. 08:41
  „Na persze megint nem a vétkes sérült meg .Elvenni a jogsiát örökre.Látod hiába vezetsz te jól ha ilyen állatok veszélyeztetik a biztonságodat”
 • 30. love 2008. július 18. 19:04
  „Én meg is ismerem a családot.
  Ilyenkor már mindenki azt mond, amit akar.
  Mi éppen jöttünk újszegedre és akkor láttuk és odamentünk ott már mindenki mindent mondott, már azt is, h a srác tiszta részeg volt a másik embert azt mondta, h a suzukis volt a hibás. azt sem tudták, h mi történt és már kombináltak és már mindenki részeg volt.
  Csak ezért kérdeztem. Köszönöm, h válaszoltál.
  Ez a bántó, h ha egy ismerős mondja, akkor sem hiszem el, mert az emberek nagyrésze ártani szeretne a másiknak és nem pedig segíteni.
  Remélem, h nem ivott, mert akkor egy kicsit könnyebb lesz neki. Ha ivott akkor pedig sajnálom, h ez történt és remélem, h elgondolkodik a dolgokon. Az biztos, h a családja segíteni fog neki túl tenni magát a dolgokon.
  További balesetmentes közlekedést.”
 • 29. spermicyd 2008. július 18. 08:31
  „Csak másodkézből tudom, egy olyan ember mondta, aki ismeri a családot. Nekem csak annyit mondtak, hogy megivott pár felest. Ennyit tudok. Hogy az illető ezt honnan hallotta azt nem tudom.”
 • 28. love 2008. július 17. 11:25
  „Sajnos első információk szerint a skodás srác volt a hibás, és nem pedig a románok, de nem tudni, h miért történt. a románok tényleg úgy közlekednek magyaro-n, mint romániában, tehát eszetlenül, gyorsan és táblákat nem ismerve.
  Én is ismerem a srácot, de nem védem, mert aki hibás ismerje el, de az okot is meg kell hallgatni mellé, h miért is tért át a szemközti sávba.
  Spermicyd: ki mondta, h volt benne néhány löket?
  nem bántalak csak kérdezem.
  Akkor te már lehet, h tudod, h miért is történt. Ha igen kérlek, h írj vmit, mert nem adnak információt a rendőrök sem.”
 • 27. bilic 2008. július 16. 22:27
  „Azok a köcsögt buzi románok!azok a hibásak!”
 • 26. spermicyd 2008. július 16. 21:57
  „Ismerem a srácot, aki a balesetet okozta... Információim szerint volt benne jónéhány löket. No comment.”
 • 25. I love kresz 2008. július 16. 17:58
  „16-Red_B-nek: Azért, mert aki a fő fasorra akar kanyarodni, azt a belső sávban haladók rendszerint nem engedik besorolni.”
 • 24. zoltanz 2008. július 16. 12:59
  „Akkor kezdjük az osztást!
  - Imádom a száguldást de a közlekedés kiemelten veszélyes üzem: gépjárművek, útviszonyok, sebesség, és ami a lényeg, EMBEREK, minden értelemben.
  - Ha betartom a szabályt, kisebb az esélye annak hogy otthagyom valahol a fogamat.
  - Teszemazt söprök százhússszal, kib@sz a szemközti sávba egy tankcsapda, ledarálok néhány kisautót, bepörgök és végül hátulról meghág egy 20 tonnás kamion. Ha túlélem, nem bicajozni megyek a fiammal, hanem figyelmesen hallgatom, ahogy a tolókocsim automatikájának kezelésére tanít. Ha nem élem túl, utolsó gondolatom az lesz, hogy KI NEVELI MAJD HELYETTEM A FIAMAT? MILYEN EMBERRÉ VAJON?
  - Ha mindenki betartaná a szabályt....
  - Ha az üzemanyag árában lévő útalap...
  - Ha a közrend lovagjai...
  - Ha az idegállapotunk, egészségünk...
  - Ha a munkánk, munkahelyünk, főnökünk...
  - Ha a gyerek, a házastárs....
  - Ha, rengeteg ha...”
 • 23. love 2008. július 16. 12:16
  „Morgós!

  teljesen igazad van, de sajna a magyar vezetés még idáig nem jutott el.
  Én is erre próbáltam utalni, h akár még ilyen gond is lehetett, de egy nagy kátyú is megdobhatta az autót.
  De ez csak találgatás. Ezt a rendőrségnek kellene kideríteni és remélem, h normális munkát fognak végezni és a tényleges igazság derül ki.
  Én is néha olyan helyzetbe kerülök, mert 50-nel szeretnék közlekedni. A kamionos mögöttem ledudál és csak a márkajelzést látom a tükörben.”
 • 22. Morgós 2008. július 16. 10:36
  „tisztelt fórumozok !
  egyenlőre nem lehet semmit tudni a baleset körülményeiről így arról írni hogy gyorshajtás volt az ok az jelen esetben kissé érdekes és ha rosszul lett a vezető? erre senki nem gondol hanem mindjárt jó magyar szokás szerint a mocskolodás üti fel fejét
  azoknak a hozzászólóknak akik sérelmezik hogy a városban 50km/órás sebességgel mernek autózni azoknál minnél sűrübben csengessen a postás rendőrségi csekkel
  csak ebben az országban lehet azt megcsinálni hogy a közlekedési vétséget elkövető külföldieket nem vonják azonnal felelősségre nyugaton bevonják az utlevelet és a bírság rendezéséig nem adják vissza”
 • 21. love 2008. július 16. 09:29
  „joy!
  van köze a kamion forgalomhoz, de csak közvetve, mert a kamionosok mennek sokkal gyorsabban itt végig ill az egész városon.
  A skodás hibázhatot bármi miatt. Ezt még nem hozták nyilvánosságra. Lehetett bármilyen oka. Én nem védem, de akár kivel megtörténhet, h ő okozza vagy őt éri baleset. De itt sokkal jobban kellene figyelni a rendőröknek, mert én már nem megyek erre, inkább kerülök, mert félelmetes, ahogy ott hajtanak az emberek. állampolgárságtól függetlenül.
  A rendőrök tényleg csak el vannak és nem a mentőládát kellene ellenőrizgetni, hanem a sebességet mérni bármerre a városban.
  Jó helyek vannak Pl.: a híd, a kossuth l. sgt, a budapesti út és stb....”
 • 20. joy 2008. július 16. 09:05
  „Urak!
  Románoztok, kamionoztok...
  Olvassátok már el rendesen-értve a cikket, magyar rendszámú szgk okozta a balesetet!!!
  Ennek semmi köze a trantitforgalomhoz!

  Mellesleg a szegedi útonálló rendőrök semmit nem tesznek a rend fenntartása érdekében!”
 • 19. rpm 2008. július 16. 09:03
  „Honnan tudjátok hogy a gyors hajtás okozta a balesetet? Ha ez hid lakottterületen kivül volna akkor is csak50-nel lehetne rajta át menni biztonságosan? Évekkel ez előtt nyaranta 70-re emelték a sebességet és akkor sem volt több baleset,csak kevesebb büntetést tudtak beszedni.”
 • 18. Mitoxx 2008. július 16. 08:39
  „Lehet itt höbörögni, de az a lényeg, ha van autód és bekapcsolodsz a játékba, arra vonatkoznak szabájok. Ha nem tartod be , vagánynak érzed magad, ha betartod, akkor meg hülyének néznek! Inkább legyek hülye, mint érthetetlen! A vagányok a végén ugy is megszívják! Üdv!”
 • 17. Lui 2008. július 16. 08:19
  „Gyalogossan is a járdán baloldalt megy sokJÓ ember, egymásmellett hárman, hogy a szembőljövő ember nemfér el, le kell lépni a járdáról ha nemakar vitát, veszekedést. De a kerékpárosok is nagyban hozzájárulnak a feszültségkeltéshez, mert ahol van kijelölt kerékpár út ott is a járdán hajtanak, de mondhatni ezt a gyalogosra is, főleg egy kisanyukára aki a kerékpárúton sétáltatta a kisgyerekét. Szóval, mi magyarok vagyunk az elsőszámú bajkavarők, öntörvényűek. De ha velünkszemben történik a szabájtalanság akkor a nemtetszésnek adunk hangot. Ha mindenki betartaná azt az elvet, hogy ami nem jó nekem az biztos, hogy nem jó másnaksem és akkor békességben élhetnénk egymás mellett”
 • 16. Red_B 2008. július 16. 08:15
  „Igazatok van.Szarakodjatok csak a belső sávban.Mikor leérek az újszegedi oldalon vagy húsz autó áll a pirosnál a belsőben, a külsőben meg kettő. Csak tudnám miért érzitek magatokat jobban a belsőben???”
 • 15. gombóc 2008. július 16. 08:03
  „freddi, én max. 55-tel megyek az újhídon a belső sávban is, akinek nem tetszik az meg kikerülhet szabálytalan módon. Maximálisan tojok az összes nem sebességet betartóra. Előzzetek a járdán vagy a hajtsatok bele a Tiszába.”
 • 14. love 2008. július 16. 07:34
  „freddi!
  téged pedig jól meg kellene büntetni!
  A első sáv sem arra van kitalálva, h ott 100-as tempóban menj és a hídon záróvonal van tehát nem is lehet előzni. (tudom neked csak a korlát lenne egy kicsit megakadályozó tény).
  Az ilyen barmokat szoktam szidni. Én is szoktam 55-tel menni a városban, ha ezt a forgalom megköveteli, ill kamionos van mögöttem.
  ÉS amíg nem derül ki, h pontosan i történt ne vessünk követ senkire. bármi történhetet. Ha pedig a skodás hibája volt, akkor pedig lesz neki rendesen lelkiismeretfurdalása.”
 • 13. Porter! 2008. július 16. 03:33
  „2 napja jelent meg ez a cikk, de máris mindenki elfeljtette. ajánlom újra elolvasni, és csak azután tesze-toszázni!!!! http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/hiaba_toldoztak-foltoztak_nem_lett_jobb_a_bertalan_hid/2063867/”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A középiskolák után a megyei kórházak jöhetnek

Szeged - A középiskolák után most a szentesi, a makói és a deszki kórház összevonásán gondolkodik a… Tovább olvasom