Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

500 középiskolás fogait ellenőrzik

Szeged - Ötszáz középiskolás fogászati szűrését végzik el Szegeden 3 nap alatt. A szerdán kezdődött kampány célja, hogy az a korosztály is elmenjen fogorvoshoz, amely magától erre nem hajlandó.
Szegeden régóta hatékonyan működik az iskolás gyerekek fogászati szűrése: az iskolafogászati hálózatnak köszönhetően 14 éves korig folyamatosan ellenőrzik a szakemberek a diákokat. Csakhogy az elballagóknak ilyen tekintetben elengedik a kezüket. A 14–18 éves fiatalok a felnőttfogászatra még nem szívesen mennek el, így a tapasztalatok szerint évekig is kimaradnak az ellenőrzésekből.

Erre a problémára nyújt megoldást a tegnap kezdődött kampány. Az alkalmat egy új, felnőttfogkrém bevezetése adta, amely kapcsán a forgalmazó cég a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karát kérte fel együttműködésre. A szakemberek a szűrés mellett tanácsadást is tartanak, a résztvevők pedig egy doboz fogkrémet és egy fogselymet kapnak ajándékba.

Sok középiskolás nem megy magától fogászati szűrésre – most ingyen vizsgálják meg őket. Fotó: Frank Yvette
Sok középiskolás nem megy magától fogászati szűrésre – most ingyen vizsgálják meg őket. Fotó: Frank Yvette

– A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjában részt vevő gyerekeket szűrjük a klinikán, a móravárosi iskola 12 osztályát pedig az iskolában lévő fogászaton – mondta el Pinke Ildikó adjunktus.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi cégvezetőt vádolnak

Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője újabb ügyben képvisel állítása szerint mintegy fél tucat helyi vállalkozót. Tovább olvasom