Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

50 bölcsist fogadnak majd Mórahalmon

Mórahalom - Majdnem a duplájára emelkedik a mórahalmi bölcsőde férőhelyeinek száma, 79 millió forintos beruházással. A Móra Ferenc iskola technikai kabinetjét akadálymentesítik, tetőterét is beépítik. Már több mint 6000-en élnek a városban.
Csak a gyerekek vakációznak Mórahalmon, az oktatási-nevelési intézmények környékén nem állt meg az élet: fejlesztések indultak. – Gyarapodik a város lélekszáma, történelmi rekordot jelent, hogy már több mint 6000-en élnek Mórahalmon. Pozitívan befolyásolja a város korfáját, hogy többségben fiatalok költöznek a város új lakóövezeteibe, és főként a gyermekintézményeket veszik igénybe – indokolja a beruházásokat Nógrádi Zoltán polgármester.

A tanév végén, június 16-án kezdődött a kivitelezés a mórahalmi bölcsődében. A Dél-alföldi Operatív Programhoz benyújtott pályázat segítségével az intézmény meglévő 30 férőhelye 20-szal gyarapodik – az épület új, 80 négyzetméteres szárnyat és 11 négyzetméteres teraszt kap, valamint beépítik a tetőteret. A 79 millió forintból megvalósuló beruházás októberre készül el – tájékoztatott Baloghné Baranyás Ágnes, a bölcsőde vezetője.

Egyre több a bölcsis Mórahalmon. Fotó: DM/DV
Egyre több a bölcsis Mórahalmon.
Fotó: DM/DV

Bővül a Móra Ferenc Általános Művelődési Központ is. A technikai kabinet akadálymentesítése májusban kezdődött. A kivitelező Móraép Városüzemeltetési, Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit Kft. a 16,7 milliós DAOP-pályázat révén a szeptemberi tanévkezdésre teljesen akadálymentesíti az épületet, a parkolókat, átalakítja a nyílászárókat, járdákat, küszöböket, piktogramokat, vezetősávokat alakít ki. Hallást segítő készülékek és szövegnagyító szoftverek kerülnek a tantermekbe.

Az önkormányzati minisztérium egy pályázatán az iskola tetőterének részleges beépítésére nyert 10,7 millió forintot a város, amely 2,6 milliós önerővel egészíti ki a beruházás büdzséjét. Jut az épület új tetőszerkezetének kialakítására, a födém megerősítésére, szigetelésre, a fűtésrendszer korszerűsítésére – a 14 évfolyamos szakképzéssel foglalkozó iskolának is egyre több hely kell.

Olvasóink írták

  • 1. allegro 2010. július 22. 23:43
    „Ez szép! Találkoztam a napokban egy pályázattal, ahol települések nevezhetnek, hol született több gyermek.
    Arányaiban a létszámhoz gondolom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Öttömös első közparkját

Öttömös - A község uniós falumegújítási és -fejlesztési pályázaton nyert 5,2 millió forint… Tovább olvasom