Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

50 filléres fagyit nyalhatnak a szegediek

Szeged - 2 forint lehet a sör és 50 fillér a fagyi Szegeden, ha pénteken elfogadja a szegedi közgyűlés Tóth Károly MSZP-s képviselő javaslatát.
3150 forintról 350 forintra csökkentené a felnőtt belépő, 1575 forintról 150 forintra pedig a nyugdíjas és gyermekjegy árát a szegedi Napfényfürdőben Rácz Tibor jobbikos önkormányzati képviselő. Tóth Károly szocialista önkormányzati képviselő módosító indítványt nyújtott be Rácz Tibor javaslatához.

Az MSZP-s politikus azt javasolja, hogy először a Ligetfürdőben, majd egész Szegeden csökkentsék a sör, a kenyér, a lángos, a fagylalt, a kávé és az üdítők árát. Indítványa szerint a sör 2 forint 20 fillér, a kenyér 3 forint 60 fillér, a lángos és egy gombóc fagyi 50 fillér, a szimpla kávé 80 fillér, a dupla kávé 1 forint 60 fillér, az üdítők pedig egységes 1 forintba kerüljenek.

Tóth azt is írja még a módosító indítványában, hogy az önkormányzat éljen az Alaptörvényben biztosított felterjesztési jogával, és kezdeményezze az Orbán-kormánynál, hogy a fenti vívmányokat az egész országra terjesszék ki, hogy - ahogy fogalmazott - a jóból mindenki részesüljön. Javasolja még, hogy újra vezessék be a fillért. Rácz Tibor javaslatáról és Tóth Károly módosító indítványáról pénteken tárgyal a szegedi városi közgyűlés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult-e reggel az esőben kerékpárral?

Ha igen, akkor pettyes szemüvegben, párologva kezdte a munkát. Vagy inkább buszjegyet vett? Tippek. Tovább olvasom