Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

50 helyiségnek nincs bérlője a kiskörúton belül

Újrahasznosított anyagból készült plakátokat ragaszt az IKV Zrt. az üres üzlethelyiségek kirakatába és azok újrahasznosítására buzdít. A bezárt bolt előtt állva okostelefonon 3D-s sétát tehet a helyiségben a leendő bérlő.
– Azoknak az üzleteknek a kirakatát ragasztjuk tele „egyenruhás" plakáttal, amelyeknek nincs bérlője. Az újrahasznosított anyagból készült plakátokon a Találd ki! Javasolj! felszólítások mellett QR-kódok is találhatók. Ha ezeket az érdeklődő mobil telefonjával leolvassa, akkor eljuthat az IKV honlapján lévő, az adott ingatlanhoz tartozó információkhoz, hirdetményekhez. Nem kell leselkedni az ajtó előtt, mint eddig, és nem kell a kulcsos emberre várni. Az adatállományt folyamatosan fejlesztjük: az a célunk, hogy minden ingatlanról legyen 3D-s felvételünk és digitálisan be lehessen járni az összeset – mondta el csütörtöki, a szegedi Wagner-udvarban megtartott sjtótájékoztatóján Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Wagner-udvarban jelenleg csak egy üzletnek van bérlője, 4 üres, mindegyiken plakát az „Üzlethelyiség újrahasznosítás" kifejezésekkel. Megtudtuk: a kiskörúton belüli szűk belvárosban 50 kitakarított, rendbe hozott, bérlő nélküli üzletet hirdetnek. Ennél azonban több az üres üzlethelyiség, amelyeknek ugyan van bérlője, de azokat nem vette ki senki albérletbe.

Kardos Kálmán szerint az utolsó nagy lehetőség előtt állnak azok, akik még alacsony áron bérleményhez szeretnének jutni, mivel emelkednek az ingatlanárak. Több az érdeklődő is, egy lakásra például legutóbb 14-en jelentkeztek.

Nincs árengedmény

Nem csökken az üzletek bérleti díja a jövőben sem – jelentette ki Kardos Kálmán, a szegedi díjak az országban a középmezőnyben találhatók. Jelenleg kétféleképpen juthat valaki üzlethelyiséghez: vagy a bérleti jog összegére licitál, vagy a csak a bérleti díjra. Aki bérleti jogot vesz, és fizeti a havi díjat, az albérleteztethet, valamint a szabadpiacon is értékesítheti az üzletét. A másik esetben nem lehet albérletbe kiadni az üzletet, és ha a bérlője meg akar tőle válni, vissza kell adnia az IKV-nak.

Beolvadt a SZINT is

Július 1-jével a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. beolvadt az IKV-ba, az ingatlankezelő jogutód cégnek számít és átvette a SZINT 245 dolgozóját. Noha április óta az IKV felel a távfűtésért is, a helyzet mégsem ugyanaz. A Szehőnél az ingatlankezelő nem jogutód, mivel csak a Szegedi Hőszolgáltató Kft. tevékenységét és 175 dolgozóját vette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szondi Ildikó: minden reggel szedik a szemetet a rakparton

Hangoskodó fiatalok és szemét a rakparton, hajléktalanok és parkoló buszok a Bartók téren, omló vakolat, Centrum-gödör, köztéri mosdók hiánya - ezek érdeklik leginkább a belvárosi lakókat. Tovább olvasom