Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

50 százalékkal is drágulhat a kötelező

Szeged - A meglévő ügyfeleket büntetik az idei kampányban a biztosítók. A ˝hűséges˝ ügyfelek 20–50 százalékos díjemelkedésre számíthatnak.
 Nálunk a legolcsóbb a biztosítás

A Magyar Biztosítók Szövetségének tájékoztatása szerint a magyarországi kgfb-díjak az Európai Unió más országaival összehasonlítva messze a legalacsonyabbak. A MABISZ 2014 első félév végi adatai szerint egy hazai jármű átlagos kgfb-díja 19 ezer 887 forint volt, ez a tegnapi árfolyamon alig 65 euró. Belgiumban 306 euró, Cipruson 171, Németországban 228, Görögországban 267 euró a díj, míg Romániában 115 eurónak megfelelő lejt fizetnek az autósok az éves kötelezőért.

– 2014-ben 8842 forint volt az éves kötelezőm, a 2015-ös díjam 12 ezer 127 forintra emelkedett, miközben a bónuszom egyel nőtt. Nem okoztam balesetet, meglep, hogy a biztosító másfélszeresére drágította a szerződésemet – fakadt ki a jövő évi értesítője láttán Tímea. A fiatal nőt meglepetésként érte a drasztikus díjemelés, hiszen az elmúlt években szinte mindig csökkent a fizetnivalója.

Az egyik internetes alkusz kalkulátorával kiszámoltuk, mennyit spórolhat Tímea, ha biztosítót vált. Az alig 5 perces művelet eredménye, hogy az újrakötéssel évente 3769 forintot takaríthat meg, így nem 50, hanem „csak" 5 százalékos a díjnövekedés. A megtakarítása pedig több, mint a díjakat durván megdrágító 30 százalékos baleseti adó.

A 2015-ös kötelező felelősségbiztosítási (KGFB) kampány három napja kezdődött, gyorsan kiderült, meglepően magas, akár kétszeres jövő évi díjjal bünteti némelyik biztosító a már meglévő ügyfeleit. A CLB biztosítási alkusz adatai szerint átlagosan 10-15 százalékkal emelkedtek a díjak. Szembeötlő az együttkötési kedvezmények kibővítése. Ez azt jelenti, hogy a biztosítók jelentős engedményt adnak annak az autósnak, aki a kötelezőn túl a cascót és a lakásbiztosítást is egy helyre viszi. A netrisk.hu pedig arról számolt be, hogy a kampányban kötött új szerződések átlagdíja 12 ezer 500 forint körüli szintre nő, a tavalyi 11 ezer 300 forintról. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eötvös József-koszorú két szegedi professzornak

Megkezdődött az MTA egy hónapig tartó rendezvénysorozata, a magyar tudomány ünnepe. Tovább olvasom