Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

50 százalékkal nőtt a diplomás közmunkások száma

A minimálbér csak Bulgáriában és Romániában kevesebb, mint Magyarországon. Az emberek többsége elkeseredett, és anyagi helyzetében nem is számít változásra.
Az emberek kétharmada elkeseredett, és anyagi helyzetében nem is számít változásra – idézte a Tárki felméréséből csütörtöki sajtótájékoztatóján Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő, a népjóléti bizottság alelnöke.

Az Eurostat legfrissebb adataiból kiemelte: a minimálbér csak Bulgáriában és Romániában kevesebb, mint Magyarországon. A négy évvel ezelőttihez képest a volt szocialista blokk országai közül csak hazánkban és Horvátországban emelkedett az adható legkisebb kereset 11 százalékkal. Ehhez képest Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban 23 százalékkal nőtt. De volt 30, sőt 50 százalékos emelkedés is. Ez mutatja a politikus szerint, hogy a magyar bérek tartósan lemaradnak. Hozzátette, tavaly 50 százalékkal emelkedett a diplomás közmunkások száma. Ebben közrejátszik, hogy a közszférában tízezreket elbocsátanak, majd visszafoglalkoztatják őket közmunkásként.

Gazemberségnek nevezte, hogy a kormány és a KSH eltörölte a szegénységmérést, és idén megszűnik a létminimum-kutatás is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete, kék szemű cukiság a Vadasparkból: jók a fogai a hathetes jaguárnak

Fekete, kék szemű cukiság a Vadasparkból: jók a fogai a hathetes jaguárnak
A vadaspark látogatóinak tavaszig kell várniuk, csak akkor engedik ki a legkisebb jaguárt a… Tovább olvasom