Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

5+1 dolog, amit a szegedi költségvetésről tudnia kell!

Szeged - Botka László ma délután a városháza dísztermében a város legnagyobb adózói és meghatározó közéleti szereplői előtt mutatta be Szeged 2015-ös költségvetését, és beszélt a tervezett fejlesztésekről, beruházásokról.
1. Szeged 34,5 milliárd forintból gazdálkodik 2015-ben. Ez olyan, mintha minden szegedi, a csecsemőtől az aggastyánig ebben az évben fejenként 203 ezer forintból – vagyis havonta 17 ezer forintból – élne.

2. Idén a 34,5 milliárdból 9,2 milliárd forintot szánnak fejlesztésre, a többi működésre megy.

Botka László bemutatta Szeged 2015-ös költségvetését. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

3. 33,8 milliárd forint uniós támogatás már biztosan Szeged rendelkezésére áll a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban. (Debrecen 48,3 milliárd, Miskolc 35,2 milliárd, Pécs 31,4 milliárd, Győr 21,6 milliárdot pántlikázott pénzt kapott.) Botka azt mondta, nem tud belekötni az elosztásba, mert az lakosságszám alapján történt.

4. Még nem tudni, hogy közúti vagy közúti-vasúti híd épül-e a Tiszán. Előbbi 13 milliárdba, utóbbi 50 milliárd forintba kerül. Botka reméli, mielőbb megszületnek az ügyben a brüsszeli döntések.

Botka László bemutatta Szeged 2015-ös költségvetését. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. A fedett uszoda, mely mintegy 2,5 milliárd forintból építhető meg, Botka László szívügye, mert egykoron ő is vízilabdázott. Kapus volt. A beruházásra A, B és C forgatókönyv is van. Azt tudni kell, hogy az EU nem támogat semmilyen sportberuházást. A kormánynak van sportberuházási koncepciója, és a város tárgyal az ügyben az érintett sportszövetségekkel, amelyek támogatják a beruházást. A polgármester szerint akár saját forrásból is megépítheti a város a fedett uszodát. Jó hír, hogy futballstadion lesz a városban – tréfálkozott a polgármester.

6. Ahhoz, hogy befektetések jöjjenek Szegedre, telephely és szakképzett munkaerő kell, mert így választ a beruházó. Botka szerint szakképzett munkaerőben jól áll Szeged, telephelyekben viszont nem. Elmondta, a városnak kevés iparilag hasznosítható telephelye, területe van.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet szív a magyar

Mit gondol minderről trafikos és dohányos? Mennyibe kerül egy csomag cigi Szerbiában és Romániában?… Tovább olvasom