Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

5 biztosnak hitt rejtekhely a karácsonyi ajándékoknak

Szeged - Összegyűjtöttük a karácsonyi ajándékok klasszikus rejtekhelyeit: mindenki ismeri ezeket, mégis biztonságosnak tűnnek. Ön hová szokta rejteni az ajándékokat?
Szinte mindenkinek megvannak azok a biztosnak hitt rejtekhelyei, ahová minden évben elrejti a karácsonyi ajándékokat a családtagjai elől. Ha szerencséje van, a rokonok még a meglepetések közelébe sem mennek. De hallottunk már olyat is, amikor valaki olyan tuti zugot talált, hogy csak az ünnepek után jutott eszébe, hogy ott lapul még egy zokni vagy fülbevaló.

Összegyűjtöttük a karácsonyi ajándékok rejtekhelyének listáját: vagyis ha meglepetést szeretne, kerülje a lakás ezen területeit! Rögtönzött közvéleménykutatásunk eredményét fordított sorrendben közöljük.

Egyes háztartásokban a pincétől a padlásig tele lehet a ház meglepetésekkel. Ezek a ritkán látogatott helyek tökéletes rejtekhelynek tűnnek, hiszen általában kulccsal vannak bezárva, és a fényviszonyok megnehezítik a tájékozódást. Ráadásul a gyerekek számára a lakás ezen helyiségei (tudniillik a pince és a padlás) még félelmetesnek is tűnnek, s talán még a sok-sok ajándék miatt sem teszik be a lábukat a furcsa zajok és holmik misztikus szentélyeibe.

Két speciális tárolóhely került a negyedik és harmadik helyre. Az egyik hagyományosan a férfiak birodalma: a garázs. A sok szerszám, alkatrész és mindenféle olajos dolog között kiválóan elrejthető bármilyen ajándék, hiszen a nők nem kockáztatnák sem a ruhájuk tisztaságát, sem a körmük épségét csak azért, hogy megtalálják az ott bújkáló nyakláncot. Bújkáljon csak tovább, annál izgalmasabb, amikor előcsúszik a piros csomagolópapírból Szenteste. És egyébként is: ha egy nő tíz percnél hosszabb ideig tartózkodik egy ilyen helyen, félő, hogy rendet rak - akkor pedig szinte biztos, hogy lebukik az ajándékvadász. Megjegyzendő, hogy a férfiaknak talán fel sem tűnne, hogy növekvő sorrendben sorakoznak a csavarhúzók az asztalon, mégsem éri meg kockáztatni.

Befőttes üvegek, lekvárok és használaton kívül helyezett konyhai robotgépek - a spájzban járunk. Ide legtöbbet a nők nyitnak be, mert
 

tudvalevő, hogy csak ők képesek felbontani egy új üveg barackbefőttet és rajtuk kívül senki más nem éri el a legfelső polcon porosodó szörpös üveget. Cserébe a vastag falú üvegek és mellőzött konyhai eszközök egységet alkotva rejtik el a nyakkendőket és ingeket, s a már említett legfelső polcon a gyerekek sem érik el a játékokat. Sőt, a nők végre hasznát vehetik annak a sok cipősdoboznak, amiket egész évben - nagy munkával - felhalmoztak: kiváló rejtekhelyek ezek is.

Végül elérkeztünk a karácsonyi ajándékok két legismertebb rejtekhelyéhez. Nem túlzás azt mondani, hogy fej-fej mellett vezetik a listát. A ruhásszekrényekben a vastag pulóverek, nyári pólók tornya és kevésbé kedvelt nadrágok halma jótékonyan eltakarja a könyveket, babákat és tűzoltóautókat. Csak arra kell odafigyelni, hogy amikor már eldugtunk egy-két ajándékot például a zoknisfiókba, ne engedjük, hogy valaki abban keresse az elvesztett nyakkendőtűjét vagy babaruháját. Mert szinte biztos, hogy egy-kettőre megtalálja a gondosan betakargatott ajándékot, majd kiderül, hogy az elvesztett tárgyak valójában a helyükön vannak és feleslegesen kutattak a szekrényünkben.

Klasszikus rejtekhely: A ruhásszekrény. Illusztráció: internet
Klasszikus rejtekhely: a ruhásszekrény. Illusztráció: internet

Kitalálta már, hogy melyik rejtekhely nyert? Úgy bizony, az ágyneműtartó. Sokan nem is vesznek nagyobb ajándékokat, csak amekkorák beférnek a paplanok és párnák "otthonába". Nem sikerült megfejteni, hogy miért gondolja mindenki ezt a legbiztosabb rejtekhelynek, hiszen ugyanúgy kinyitható és előkotorható belőle a meglepetésnek szánt táska és mamusz, mint a szekrény. De talán éppen ez a lényege: mivel mindenki ismeri ezt a titkos helyet, tiszteletben is tartja és gondosan elkerüli, nehogy elrontsa a néhány nap múlva rá váró izgalmat és meglepetést.

Olvasóink írták

 • 12. demeterkornel 2010. december 15. 00:41
  „A legtutibb dugihely a bolt. Ott nem keresi senki, pedig gyakorlatilag szem előtt van. Nem is sejtik, hogy idén nagy ravaszul úgy dugtam el az ajándékokat, hogy a bolt polcán hagytam őket! Lesz nagy meglepetés szenteste! :)”
 • 11. Mignon 2010. december 14. 16:22
  „A fiatalabbik lanyomnak veszek karacsonyra egy uj autot!

  Azt, hova a csodaba dugjam el...?”
 • 10. flexsnake*** 2010. december 14. 15:41
  „belerakom az alsógatyámba mert ott senki sem keresi, de van hogy következő évben találom meg :D”
 • 9. Katamaya 2010. december 14. 13:07
  „Ez egy humorosan megírt cikk, némi iróniával fűszerezve.
  Én nagyon jókat nevetgéltem ezen a fogalmazáson, szerintem jól sikerült.
  Borzasztó, hogy akik ide írogatnak (tisztelet a kivételnek) mindig csak lehurrogni, meg fujjogni, meg hibákat kutatni és véres kardként mutogatni tudnak Milyen savanyú lehet az ilyen ember!
  Miért nem lehet egyszerűen derülni egy jót pl ezen a témán. Biztos sokakanak beugrik rögtön egy balul sikerült ajándék elrejtés, és annak kedves vagy vicces sztorija, vagy biztos vannak egyéb jó kis elrejtési ötletek. Miért nem meséltek azokról a panaszkodás, meg a sanyargás helyett? A saját hangulatotok is jobb lenne.!
  Zárszóként hangsúlyozom: akinek nem inge...”
 • 8. Tyt 2010. december 14. 11:37
  „...savanyúságot IS.”
 • 7. Tyt 2010. december 14. 11:37
  „"a nők nyitnak be, mert tudvalevő, hogy csak ők képesek felbontani egy új üveg barackbefőttet"

  FAIL! Mindig átadják egy férfinak. Nem csak a befőttet, de a savanyúságot. Persze ez így van rendjén. Csak ne írjatok butaságokat :)

  1,
  Nem muszáj ajándékot elrejteni. Rejtsd el azt ami van. Pl. egy pohár vizet. Az csak akad?!”
 • 6. qrumpli 2010. december 14. 11:31
  „Vásárolj Vásárolj Vásárolj!
  A szent cél érdekébenn.
  A kereskedő had örüljön.?!”
 • 5. huncujka 2010. december 14. 11:01
  „de internetre van pénz...”
 • 4. mazsolaszolo 2010. december 14. 09:02
  „Kedves cikk lett volna, ha lenne teli ostoba általánosításokkal. Nem minden nő rak rendet 10 perc múltán, ahova csak beteszi a lábát stb. Ezzel az erővel röhögcsélhetnénk Poirot-on is, pedig ő köztudottan meglehetősen férfi volt. És nem minden férfi olyan idióta, hogy nem vesz valamit észre, ha arrébb tették vagy áll az élete olajos kacatokból.

  Kiváló rejtekhely a pici csomagoknak pl. a könyvespolc sorai mögötti hely.
  A németeknek van egy haláli jó találmányuk - persze, biztosan otthon is ismert -: a könyvekre külsőleg és méretre is a megszólalásig hasonló doboz, van aki direkt bőrbe "kötteti", hogy jobban eltűnjön a fóliánsok között. Általában egy fadoboz, ami abba belefér, azt alig szokta más keresni. :)

  1. : A cikk nem gondolnám hogy a te külön megkeserítésedre készült; sajnállak, de ne panaszkodj tovább, mert ezzel azok ünnepét is tünkreteszed, akik nem tehetnek arról, hogy neked bajod van.
  Sok embernek lesz az idén is szegény karácsonya és biztosan sokan mesélhetnénk a nincstelen karácsonyokról, ami gyerekként a legszörnyűbb. Az ünnep a lelkedben igazán ünnep, ha ott nincs ünnep, akkor semmit sem ér a sok-sok ajándék a fa alatt.

  Minden jót!”
 • 3. Pandora 2010. december 14. 08:59
  „rögtön megsajnállak. hmmmmm”
 • 2. soligor 2010. december 14. 08:53
  „:(1
  szomorú, hogy idejutott az ország.......”
 • 1. devilina 2010. december 14. 06:47
  „nagyon szépen köszönöm "kedves" Délmagyar, hogy ilyen "hasznos" tippeket adnak a nem létező ajándékok elrejtésére! Jelen helyzetben ott tartok, hogy a karácsonyi vacsorát nem tudom kihozni abból a pénzből amim van, nem hogy ajándékozzak, konkrétan a családom egyetlen tagjának sem tudok venni egy kanyi gatya madzagot sem, mert egy garasom sincs rá. Na, ezt hová dugjam, "kedves Délmagyar"??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyőfadíszítő verseny a Dugonics téren

Szeged - A szegedi Építő utcai és a gyálaréti óvoda gyerkőcei szorgoskodtak hétfőn a Dugonics téren… Tovább olvasom