Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

600 aláírás a sziksósi kanyarodósávért

Szeged - Lakossági fórumot tartottak csütörtökön a dorozsmai művelődési házban, a lapunkban is bemutatott sziksósi kanyarodósáv megépítésének ötlete volt az egyik fő téma.
Beszámoltunk róla, hogy Ujházi Katalin, egy Sziksóstón élő nő január elején aláírásgyűjtésbe kezdett, a főútról ugyanis nem vezet kanyarodósáv a területre, így szerinte a főleg Szegedről haladó autósok veszélyben vannak, rendszeresek a balesetek. Elmondása szerint csoda, hogy még nem történt halálos tragédia, a kisodródó autók a buszmegállót veszélyeztetik.

Ujházi Katalin egy 600 aláírást tartalmazó petíciót adott át Kosik Dénesnek, a térség önkormányzati képviselőjének, majd kifejtette, hogy nemcsak a kanyarodósáv, hanem egy körforgalom is megoldaná a problémát. A politikus elmondta, a hatóságokkal hétfőn tanulmányozták a területet, többek között a közútkezelőkkel is.

Kárász József, a Csongrád Megyei Közútkezelő Kht. vezetője elmondta, sem a kanyarodósávot, sem a körforgalmat nem tartja kivitelezhetőnek. Egyeztetve a többi hatósággal arra jutottak, hogy a legideálisabb megoldás az lenne, ha a Bordányi úton lévő, Szeged irányában kialakított buszmegállót arrébb helyeznék. A legfőbb problémát ugyanis szerinte az jelenti, hogy a Bordány felől érkező autósok nagy sebességgel kisodródnak a kanyarból, és letarolják a megállót. Az áthelyezés a szakember szerint több millió forintba kerülne, így ezt egyelőre nem tudják kivitelezni. Néhány héten belül a kanyar elé 50-es sebességkorlátozó táblát helyeznek ki az eddigi 60-as helyett. Eredményességét fél éven belül megvizsgálják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A semmiből előásott kolostor kincsei

A Kolostorok kincsei címmel bemutatott anyag gerincét egy három évvel ezelőtti régészeti feltárás adja. Tovább olvasom