Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

600 kisgyerek ismerkedett az egyenruhások munkájával

600 kisgyerek ismerkedett az egyenruhások munkájával
Óvodásoknak és iskolásoknak tartottak a mindennapok veszélyeiről, a rendőrség, mentők, tűzoltók és a vöröskereszt munkájáról bemutatót pénteken a Széchenyi téren.
– Tudjátok, mi az az elsősegély? – kérdezte a Magyar Vöröskereszt egyik munkatársa óvodások egy csoportjától péntek délelőtt a Széchenyi téren.
– Igen – hangzott a zajos válasz kórusban.
– Na mi? – hangzott az újabb kérdés, amire néma csönd volt a felelet.
 
600 kisgyerek ismerkedett az egyenruhások munkájával


A gyerekeknek végül óvó nénijük súgott; ha valaki rosszul lesz vagy baleset szenved, akkor kell elsősegélynyújtásban részesíteni Kiderült, az egyik kislány a csoportból egyszer már leforrázta a kezét. – ilyenkor azonnal hideg víz alá kell tenni az égett bőrt – hangzott a hasznos tanács a vöröskeresztesektől.

Péntek délelőtt és kora délután több standon 600 óvodást és iskolást látott vendégül Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, amely társszerveivel, így a tűzoltókkal, mentőkkel és a vöröskereszttel hívta fel a gyerekek figyelmét a mindennapok során rájuk leselkedő veszélyekre, és megmutatták azokat az  aprónak tűnő rizikófaktorokat, melyeken életek is múlhatnak.
 
600 kisgyerek ismerkedett az egyenruhások munkájával


A szegedi Baross utcai óvoda Manó csoportja lelkesen adta ujj-, és tenyérlenyomatát a bűnügyi technikusoknak, de leginkább a rendőrség fegyverei és kényszerítőeszközei nyűgözték le őket. Egy Star Warsos pulcsiban levő kisfiú boldogan pózolt a rendőrségi pajzzsal és a hosszú gumibottal, ami már-már a Jedik kardját juttatta eszünkbe – lézercsóva nélkül. Ez a helyszín még az óvó néniknek is igen  tetszett, még ők is szívesen pózoltak a pajzzsal és gumibottal a kezükben.

Volt kerékpáros ügyességi verseny és KRESZ-teszt is, valamint egy úgynevezett részeg szemüvegben a gyerekek megtapasztalták, hogy az alkoholnak hosszabb távon semmilyen jótékony hatása nincsen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei elismerések a Rendőrség napján

Megyei elismerések a Rendőrség napján
A Rendőrség napja alkalmából tartott ünnepségen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság több… Tovább olvasom