Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

60 év után újra a Radnótiban

60. érettségi találkozóra gyűlt össze a szegedi Radnóti-gimnáziumban az 1954-ben végzett három osztály. A harminc férfi közül sokan orvosként, tanárként, mérnökként dolgoztak, egykori csínytevésekre is visszaemlékeztek a gimnáziumban töltött évek kapcsán – ahogy a régi iskolai és sporteredmények is szóba kerültek a jó hangulatú találkozón.
– Ez fölér egy gyémántérettségivel – mutatta az igazgató által aláírt emléklapot a 60 éves érettségi találkozó alkalmával pénteken Kopasz Flórián. Három osztályból 30 férfi gyűlt össze egykori iskolájában, amit akkor még Szegedi Állami Radnóti Miklós Általános Gimnáziumnak hívtak. Az A-sok reálos érdeklődésűek, a B-sek angolosok, a C-sek latinosok voltak. Sokan közülük orvosként, tanárként vagy mérnökként dolgoztak.
Milyen csínytevéseket követtek el? – kérdeztük. – Ó, holnap ilyenkorig tudnám mesélni – válaszolta az egyik öregdiák. Kopasz Flórián aztán felidézte: „Kaptunk egy csinos orosztanárnőt, aki nálunk volt gyakorlaton.


Amikor háttal állt a táblánál, az egyik fiú bemondta, képzeld el a nőt meztelenül! Senki sem mert megszólalni. A fiúból nőgyógyász lett". Egyébként nem voltak jellemzők a nagyobb fegyelmi vétségek.
A diákoknak 60 éve még kicsi tornatermük volt, de bejutottak kosárlabdából az országos középiskolai verseny döntőjébe, ahogy az atléták is. Utóbbiak megnyerték a bajnokságot. Persze a tanulmányokban is jól teljesítettek. Egyikük megmutatta a Délmagyarország riportját, amely az ő érettségijükön készült. Címe: Többévi rendszeres munka eredménye a sikeres érettségi. A találkozó résztvevői tisztelettel emlékeztek elhunyt tanáraikra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előbb fizetett, mégis 39 forint a késedelmi kamat

Előbb fizetett, mégis 39 forint a késedelmi kamat 8 hónapra vett fel áruhitelt Józó Zoltánné Rózsika néni, és 5 hónap alatt törlesztette. Tovább olvasom