Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

60 ezer ügy a Szegedi Törvényszéken

A Szegedi Törvényszék első fokú ítéleteinek 70 százalékát büntetőügyekben megfellebbezik, ám az Ítélőtábla ezek mindössze 3 százalékát helyezi hatályon kívül.
Az országban az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest a Szegedi Törvényszék területén növekedtek a harmadik legmagasabb arányban a bíróságra érkező ügyek: 2013-ban 59 ezer 57 ügy érkezett a törvényszékre, ami közel 150 százalékkal volt magasabb a 2012. évinél – mondta Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke az intézmény tavalyi munkáját értékelő sajtótájékoztatón szerdán.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal vezetője hozzáfűzte: a Szegedi Törvényszéken első fokon kiszabott ítéletek 70 százalékát büntetőügyekben súlyosságuk miatt megfellebbezik, ám a Szegedi Ítélőtábla ezen ügyek mindössze 2,9 százalékát helyezi hatályon kívül. – Ez országos viszonylatban nagyszerű arány – mondta az elnök.

Tavaly vezették be a bíróságon az ügyfél-elégedettségi lapokat: a kérdésekre 998-an válaszoltak, akik közül 850-en kiválónak, 79-en jónak, 69-en megfelelőnek ítélték a törvényszék működését. Szó esett a Széchenyi téri épület felújításáról is. Handó Tünde elmondta, az ügyészség munkatársai – bár korábban erről volt szó – mégsem költöznek el, így az 5,2 milliárd forintos teljes felújítási költségből a rájuk eső rész 1,3 milliárd forint lesz. Idén hozzákezdenek a kivitelezési tervek elkészítéséhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kocsit kapott a szegedi mentőállomás

A vadonatúj Mercedes Sprintert uniós forrásokból szerezték be - tizenéves, sokat futott mentőautót… Tovább olvasom