Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

61 ügyet intéznek a kormányablakoknál

Csongrád megye - Hétfő óta már 61-féle ügyet intézhetnek az állampolgárok egy helyszínen, hosszú nyitva tartás mellett a kormányablakoknál.
A bővítés része annak a felkészülési folyamatnak, amelynek eredményeként a 2013-tól létrejövő járási kormányablakokban szinte minden államigazgatási jellegű ügyet el lehet majd intézni. Az új hatáskörök között a következőket találjuk: a gyógyszertámogatáshoz kapcsolódó, méltányosságból adható egyszeri segély iránti kérelmek átvétele, a fogyasztóvédelmi panaszok, közérdekű bejelentések felvétele, a fogyatékossági támogatás iránti kérelemnyomtatványok kiadása, valamint európai egészségbiztosítási kártya igénylésének befogadása. A jövőben itt lehet benyújtani az őstermelői igazolvány iránti kérelmeket is. A kormányablakokban az ügyfelek a devizahitelek végtörlesztésével kapcsolatban is tájékoztatást kaphatnak, a kormánytisztviselők az ügyfelet érintő hitelügyintézéssel kapcsolatban egyedi segítséget nyújtanak. A részletes ügyfél-tájékoztató anyagokat a kormanyablak.hu honlapon lehet elérni.

Olvasóink írták

 • 2. saturnus 2011. október 18. 17:29
  „Úgy fog ez menni mint a direkten egy kézben levő médiában. Például a köztévében M1 TV elbocsájtották a Magyar országi magyarokat és helyettük kűlhoni magyarokat tettek be. Szlovákiai _Romániai- Szerbiai- stb.stb. Mint He Lóránd is .”
 • 1. papika56 2011. október 18. 11:09
  „Ez a kormányablak egy teljesen felesleges hívatal ! a fityesz tagok-család -jóbarátnak alakították ki a jól fizető állást !
  ezek az ügyek elintézhetőek a régi helyen is ! Most 1 ügyet 2 hívatal is intézi --dupla költséggel !!! BÜROKRÁCIA ?? PÉNZ PAZARKÁS !!!!!
  MIÉRT kell 2 ugyan olyan hívatal ??? Akkor a régieket zárják be ! DE akkor hány ember kerülne utcára ????
  Ilyen a fityesz álltal beígért : 1 millió munkahely !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mulasztások: a régióban ellenőriz a NAV

A NAV ellenőrzi a régióban azokat a területeket is, amelyek eddig kevésbé álltak reflektorfényben. Az adóellenőrök nemrégiben például egy könyvelőirodában jártak. Tovább olvasom