Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

65 előadást, 18 produkciót kínál márciusban a színház

Két játszóhelyén összesen 65 előadást, 18 különböző produkciót kínál márciusban a Szegedi Nemzeti Színház, amely intenzív szponzorkereső kampányba kezdett.
Nem épp a kultúra javára kezd megváltozni a világ, de a Szegedi Nemzeti Színház társulata ezt nem hajlandó tudomásul venni – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Székhelyi József. A teátrum főigazgatója szerint egyedülállóan sokszínű, többféle rétegízlést is kielégítő a márciusi műsorkínálat, amelyben két játszóhelyen 18 különböző produkció szerepel összesen 65 előadásban.

A színház elindította a PRO-projektet, amely kétféleképpen is értelmezhető: pro=ért, vagyis a színházért, továbbá Public Relations Offensive, azaz dinamikus pr-kampány. Ebben arra kérik a város vállalkozóit, legnagyobb adófizetőit, hogy produkciók szponzoraiként álljanak a teátrum mellé. Székhelyi szerint miközben országszerte megrendülni látszik a színházi szakma, Szegeden nem kell drámai összeomlástól tartani, de strukturális átalakulásra szükség lesz.

Pótolják A dzsungelt

Gömöri Krisztián váratlan megbetegedése miatt vasárnap este nem tudták megtartani A dzsungel könyve című mesemusical előadását. A jegyek az április 29-én, vasárnap este 7-kor kezdődő előadásra érvényesek, vagy az elmaradt előadás napjától számított 14 napon belül visszaválthatók.

Márciusban három bemutatóra is készül a társulat: 9-én este Harangi Mária rendezésében, Molnár László zeneigazgató vezényletével, két szereposztásban, olasz nyelven mutatják be az egyik legnépszerűbb Verdi-operát, A trubadúrt. A rendező az operairodalom legsötétebb és legnehezebben színpadra állítható darabjának tartja A trubadúrt, amelynek zenéje olyan erősen meghatároz egy sajátos világot, hogy értelmetlenné válik a kérdés: hagyományos vagy modern-e a színrevitel.

A tavalyi nagy siker nyomán március 13-án bemutatják a kisszínházban a Beszélő fejek második részét. Alan Bennett világsikerű 40-45 perces monológjai egy-egy emberi sorsot villantanak fel, ezúttal ismét három kitűnő művész, Cseh Zsuzsanna, Kocsis György és Pásztor Erzsi „halálugrását" láthatja a közönség. 28-án ugyancsak a kisszínházban, magyarországi ősbemutatóként kerül színre Harsányi Attila rendezésében, a Hetek Csoportja előadásában Fernando Arrabal A tricikli című darabja, amely arról a belső hitről, lelki tartásról szól, amelyre minden korban szükségünk van a túléléshez... Az április 1-jei előadást jeltolmács közreműködésével játsszák, így erre várják a halláskárosult nézőket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repül a vakolat, ki tudja hol áll meg

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium oldalán hetekig figyelmeztetett a felirat: Vigyázz, a… Tovább olvasom