Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

736 ötös tanulóról készült portré Szegeden

Steged - Jó érzés a színötös bizonyítvány, de még jobb, ha ajándék is jár hozzá – vélekedik a szegedi Soós Norbert.
– A babafotózást nem most tartjuk – közölte egyik kolléganőm, amikor a hároméves Soós Szilvi begyalogolt tegnap a Technika Házába, körbenézett a küszöbön, majd magabiztosan a fotós elé sétált, és megállt a fehér jelzésnél. Bár színötös bizonyítványt nem hozott magával, fénykép azért készült róla. „Igazi" modelljeink a testvérei voltak a Szín 5-ös fotózás harmadik napján. Norbi az ötödiket, Angéla az első osztályt zárta csupa ötössel. Szatymaziak, de a szegedi rókusi II-esbe járnak.

– Amikor unatkozom, néha segítek neki – mondta húgáról Norbi, akinek állítása szerint legtöbbet a matematikaötösért kellett tanulni. Anyukája cáfolta, szerinte a matek könnyen a kisfiú fejébe megy. Soósné Nagy Anikó már csak tudja, mindennap kikérdezi a leckét a gyerekektől. Ez, és a jutalmazás a szülők trükkje.

– Nem annyira fontos, hogy kitűnő legyek, de azért jó érzés. Főleg azért, mert kapok érte valamit – bizonyította Norbi a jutalmazás erejét, majd rögtön rá is kérdezett az ajándékra.
– Majd kitaláljuk – biztosította Anikó. A kisfiú egyébként tavaly majdnem kitűnő volt – csak testnevelésből kapott négyest –, de két éve csupa ötössel zárta a tanévet, mi is lefényképeztük.
– A hatszázhatvanhat volt a sorszámom – közölte vigyorogva.
– Nagyon eleven gyerek volt az óvodában, de szerencsére van türelme tanulni. Angéla nem annyira sajtkukac, bár most éppen nem úgy tűnik – magyarázta Anikó, miközben gyermekei köröket futottak a széksorok körül. Angéla Szilvit kergette, a legkisebb ugyanis csak addig állt nekünk modellt, amíg erre kifejezetten meg nem kértük. Amikor testvéreivel szerettük volna fényképezni, csak azért sem engedte. Kivártuk, amíg meggondolja magát.

Soósné Nagy Anikó gyermekeivel: Angélával, a hároméves Szilvivel és Norbival. Fotó: Frank Yvette

Az elmúlt három nap alatt Szegeden összesen 736 diákot fotóztunk le.
Nem is aszkéták. Az ötös bizonyítványhoz rengeteg lemondás, önmegtartóztatás, szinte már aszkézis szükséges – feltételeztük. Elméletünket a Szín 5-ös fotózáson teszteltük. – Nem jár lemondással. Két órát tanulok naponta, hétvégén jut idő a barátaimra, számítógépezni. Nővéremmel koncertekre is eljárunk, legutóbb Jamie Winchesteren voltunk – mondta a hetediket befejező Sándorfi Rebeka. Kónya Viktória nyolcadikos volt, szeret tanulni, nem akar több szabadidőt. Sőt! Néha inkább kevesebbet. Húgának, a szintén kitűnő tanuló Andreának is mindenre van ideje, amire akarja. Mészáros János nyolcadikos volt, nem hajtotta agyon magát az ötösért, mindössze „egy kicsit küzdött érte". Azt mondta, ő sem hozott nagy áldozatot a kitűnő bizonyítványért, legfeljebb egy-két filmmel kevesebbet nézett meg, mint szeretett volna – a tanév alatt.

Fotózási helyszínek

Mindszent (művelődési ház, Szabadság tér 37.): június 26., 14-től 17 óráig.
Mórahalom (Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei u. 1.): június 26., 14-től 17 óráig.
Szentes (ifjúsági ház, Tóth J. u. 10–14.): június 27., 13-tól 17 óráig.
Kistelek (rendezvényház, Kossuth u. 5–7.): június 27., 14-től 17 óráig.
Csongrád (művelődési központ, Szentháromság tér 8.): június 30., 14-től 17 óráig.

Olvasóink írták

  • 1. zsemlemorzsa 2008. június 26. 09:00
    „Ki a fene kíváncsi erre? Évek óta egész nyáron fárasztjákl ezzel az olvasókat!!!! Adjanak ki egy különszámot, legyen benne mindenki aki jelentkezett rá, vegye meg az, akit érdekel!!!!
    DÖG UNALOM az egész!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új elnök a Magyar Rektori Konferencia élén

Szeged - Rudas Imrét, a Budapesti Műszaki Főiskola rektorát választotta elnökévé, Szabó Gábort, a… Tovább olvasom