Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

79 határsértő egy nap alatt

A sierra leonei, afgán, pakisztáni, koszovói, makedón, török állampolgárok nem tudták igazolni személyazonosságukat.
26 csoportban 79 illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az elmúlt 24 órában. A sierra leonei, afgán, pakisztáni, koszovói, makedón, török állampolgárok nem tudták igazolni személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Olvasóink írták

 • 3. x 2013. május 05. 14:57
  „1. pachakuti, "... hány tízezer menekült élősködik a magyar állam és az adófizetők pénzén? ..."
  - Hány százezer, az idők folyamán millió, magyar menekültnek segítettek más országok lakói?”
 • 2. uborka 2013. május 05. 14:49
  „Ha nem írják akkor is tudjuk, minden napos ez a hír. Azt gondolom ezen a helyen a leg olcsóbb az átkelés!!!! Máshol is lehet jönni, de pont itt??????? Ennyien ,naponta???????? Érdekes????????????”
 • 1. pachakuti 2013. május 05. 12:20
  „Ez év április 30-ig 4086 határsértőt fogtak. Mára már valószínű az 5 ezres szám. Ezek döntő többsége azonnal menekült státuszért folyamodik és a befogadóállomásokra kerül, ahol teljes ellátás, (vallása szerinti étellel) zsebpénz és szabad mozgás várja - mert ugye ők csak szerencsétlen menekültek(?)
  Nagy részük azonnal megszökik, végigbujkálva-lopva nekivág a nyugati határnak, ahonnan jó esetben visszakerül a további elhelyezési körzetbe, ahol különféle követelésekkel demonstrál az útlevélért. A havi ezres elfogással számolva - hozzájuk számítva az előző évek itt/ránkragadt "segítségre szorulót" is - feltehető a kérdés: hány tízezer menekült élősködik a magyar állam és az adófizetők pénzén? Hány milliárdunkba kerül az elfogásuk, eltartásuk, körözésük, iratpótlásuk, tolmácsi díjaik, diplomáciai levelezésünk?
  Miért nem kapnak nyilvánosságot az általuk elkövetett apróbb-nagyobb bűncselekmények, garázdaságok?
  Miért nem kapnak figyelmet a befogadóállomások közelében élők segélykiáltásai, miért nem válaszolnak a hatóságok a beadványaikra, segítségkéréseikre?

  Ezekről kellene írni az újságoknak, nem pedig sajnáltatni őket, hogy "szegények 5-10 ezer dollárt/eurót fizettek az embercsempészeknek" egy olyan országban, ahol az emberek többsége pár centből él, az egy főre jutó GDP pedig 2-300 dollár.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Unokája táskájában lopott a hipermarketben

A nagymama különféle gyermek pólókat, nadrágot és egyéb értéktárgyat is elrejtett a kisfiú… Tovább olvasom