Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

7 év után talált vissza a sporthoz a világbajnok Panyor Krisztina

Szeged - Panyor Krisztina élete, sportos pályafutása négy megyei városhoz köthető: Makón él, az ottani klub színeiben érte el korábban legnagyobb sikereit, Vásárhelyen katonáskodott, szentesi színekben is sportolt, és jelenleg Szegeden dolgozik. Újrakezdte a futást, a triatlont, neve egyre sűrűbben bukkan fel az eredménylistákon.
A 30 éves Panyor Krisztina 14–16 esztendeje, ifjúsági és junior versenyzőként volt a csúcson, nyert triatlon és duatlon Európa- és világbajnoki címet 1995-ben és 1996-ban. Akkor Makó a többpróbás sportágak fellegvára volt, rajta kívül még Kádár István és az orosházi kötődésű Góg Anikó is szorgalmasan gyűjtötte a világversenyek aranyait a Maros-parti egyesületnek. Panyor eligazolt Győrbe, csonthártyagyulladás miatt ki kellett hagynia hónapokat, ami majdnem kettétörte karrierjét. 1998-ban bekerült az olimpiai bő keretbe, de Sydney-be nem utazhatott. Alig 22 évesen, 2001-ben visszavonult.

– Sikeres időszak volt, szívesen gondolok vissza rá, de nosztalgiázásból nem élhettem meg, kezdenem kellett valamit magammal – mondta Kriszta. – Továbbtanultam, 2006-ban sportmenedzser szakon szereztem diplomát, viszont ezzel a képesítéssel nem tudtam elhelyezkedni. Fogászati asszisztensként kezdtem dolgozni.

Panyor Krisztina élete négy megyei városhoz is kötődik. Fotó: Frank Yvette
Panyor Krisztina élete négy megyei városhoz is kötődik.
Fotó: Frank Yvette

2007 végén angyalbőrbe öltözött. Vásárhelyre vonult be, ott lett szerződéses katona. A honvédséghez kötődik a sportolás újrakezdése 2008 tavaszán, Kisházi László írt neki személyre szabott edzéstervet, és a szentesi Honvéd Rákóczi SE színeiben állt rajthoz versenyeken. „A katonasághoz az afganisztáni vagy koszovói misszió lehetősége, és abból sem a kalandvágy, hanem a pénz vonzott" – vallotta be őszintén. Ez nem valósulhatott meg, mert 2009 májusában leszerelt. Ismét fogászati asszisztens lett.

– Annak örülök, hogy a katonaság alatt „visszataláltam" a sporthoz. Különösebb tervem nincs, de korosztályomban tavaly és az idén is bronzérmet szereztem a sprinttávú triatlon országos bajnokságon, a Csavarker-triatlont viszont tavalyelőtt és tavaly is megnyertem, idén is szeretném. Feltétlenül akarok valamit kezdeni a sportmenedzseri diplomámmal, és edzői képesítést szeretnék szerezni, ezek első lépcsőjeként Marosmenti Mocorgók néven barátaimmal klubot alapítunk Makón.

Olvasóink írták

  • 3. Bendzsi 2010. augusztus 17. 00:11
    „Haj de ismerős ez a név.Ő vóltaz a segélyhelyen dolgozó katona, akinek azért mondtak fel,mert jogsi nélkűl,ittasan ,balesetezett?Vagy nem jól emlékszem?”
  • 2. spyder01 2010. augusztus 16. 10:56
    „<moderálva>”
  • 1. lajosbácsi 2010. augusztus 15. 07:26
    „gratulálok.. csak egy kicsit még mindig el van magától ájulva, régi ismerőseit már köszönésre sem méltatja”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a forgalom a 8-as troli vonalon

Elindult a forgalom szombaton a meghosszabbított szegedi 8-as troli vonalon, ahol összesen nyolc jármű, köztük az első Szegeden épített trolibusz szállítja az utasokat. Tovább olvasom