Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

80 éves a pusztamérgesi tűzoltóegyesület

Pusztamérges - Nyolcvan évvel ezelőtt alakult meg a Pusztamérges Községi Szent Flórián Önkéntes Tűzoltóegyesület elődje.
Pénteken délután 5 órától születésnapi köszöntőestre várják a tagokat és a veteránokat a művelődési házba. A köszöntő után Turcsányi János parancsnok összegzi az elmúlt nyolc évtized történéseit, a nyugdíjasklub kedveskedik ajándék kabaréműsorral, majd vacsora és beszélgetés következik.

A civilszervezetnek jelenleg 34 tagja van, ebből kettő nő: az egyesület elnöke, Sólya Zoltánné és a titkár, Bajovics Márta. A múltidéző összejövetelen számítanak olyan régi tagok megjelenésére, mint Csordás Antal, Hevesi Ferenc, Molnár Lajos, Szekeres Antal, Szekeres Dezső és Turcsányi István. A mostani önkéntes tűzoltók között van buszsofőr, gazdálkodó és Tourinform-dolgozó, szertáruk mindig is a főutcán volt, járművük egy élemedett korú tűzoltókocsi. Az egyesület minden hónap első vasárnapján gyűlésezik; gyakorlatoznak, elméleti oktatásban vesznek részt, beszélgetnek, és megünneplik az aktuális névnapokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb a benzin

Bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol mától, a… Tovább olvasom