Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

80 kilós harcsát fogott egy szegedi horgász

Szeged - Kereken nyolcvankilós harcsát fogott egy szegedi horgász a Tisza-tavon a minap. A több mint két méter hosszú óriást, amely három szál nadályra kapott, speciális, a csúcstechnikát képviselő fölszereléssel ejtette zsákmányul a Szőke Tisza Horgászegyesület tagja.
Kereken nyolcvankilós harcsát fogott egy szegedi horgász a Tisza-tavon a minap. A több mint két méter hosszú óriást, amely három szál nadályra kapott, speciális, a csúcstechnikát képviselő fölszereléssel ejtette zsákmányul a Szőke Tisza Horgászegyesület tagja. Először saját csónakjából fárasztotta a monstrumot, majd megérkezett egy horgásztárs, és annak csónakjából folytatódott a fáradhatatlannak tűnő óriás megfékezése. Végül vágóhoroggal emelték a csónakba a halat a háromnegyed órás fárasztás után.

Mi az óriásharcsa-fogás titka? – Sokat kell horgászni – árulja el Herczeg Gyula. S persze ott, ahol van is óriás harcsa. Az éhes harcsa jellegzetes, összetéveszthetetlen forgással jelzi jelenlétét a víz színén, miközben a kishalakat üldözi. Így volt ez ebben az esetben is. – A forgásokból ítélve maradt még ott nagy harcsa, nem is kevés – halljuk a zsákmányul ejtőtől, akinek ez a mostani az élete legnagyobb hala. A titok további nyitja a kitűnő fölszerelés – s hát a szerencse. Az óriáson kívül még öt darab, tíz-tizenöt kilós harcsát is zsákmányul ejtett Herczeg Gyula a Tisza-tavi túrán.

És mi készül a nagy harcsából? Egy részét elajándékozta a horgász, egy részét megtartotta. Lesz belőle halászlé, harcsapörkölt, és roston harcsa – kukoricalisztben megforgatva. Hányan laknak majd jól belőle? Azt nem tudjuk, de hogy nagyon sokan jóllakhatnak, az bizonyos!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs mozgás a Honvéd téri gödörben

Szeged - Semmi sem mozdul a Honvéd téri saroktelken tátongó gödörben, pedig a tulajdonosnak egy éven… Tovább olvasom